‘Het vriendje van mijn zoontje (4) bleek een enorme etter’

28.11.2022 12:38
horrorvriendjes speelafspraakjes Beeld: Shutterstock

Je hebt het meestal niet voor het zeggen, met wie je kind dolgraag wil spelen. Wordt het ettertje Kevin, maak dan je borst maar nat.

Marjolein (33), moeder van Bas (4):

“Mijn zoon zat amper een week in groep 1 of een moeder vroeg of haar Kevin kon komen spelen. Dat leek me niet zo’n strak plan: Bas was doodop na een dag school. Een week later kwam ze met hetzelfde verzoek en die week erna wéér. Uiteindelijk stemde ik maar toe om ervan af te zijn.

Lees ook – Andermans etters: Hoe corrigeer je die? >

Enge moeder

Kevin bleek een enorme etter. Hij maakte ruzie, gilde non-stop, bedacht wilde spelletjes en commandeerde Bas. Als ik ingreep, kreeg ik een grote mond. Na afloop was ik gesloopt.

“Hij maakte ruzie, gilde non-stop, bedacht wilde spelletjes en commandeerde Bas”

Wat mij betreft was dit eenmalig, maar daar denkt de moeder van Kevin anders over. Zodra ze me ziet, schiet ze op me af met het verzoek of haar kind bij ons mag spelen. Tot nu toe heb ik iedere keer een smoes verzonnen: Bas heeft een extra zwemles, een verjaardag, moet naar de kapper.

Als ik haar zie, duik ik weg. Ik zou gewoon moeten zeggen dat ik haar zoon geen geschikte vriend vind, maar ik heb hetzelfde karakter als mijn kind: ik kan niet tegen haar op.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.