Je hebt het meestal niet voor het zeggen, met wie je kind dolgraag wil spelen. Wordt het etter Kevin, maak dan je borst maar nat.
Lees verder onder de advertentie
Marjolein (33), moeder van Bas (4): “Mijn zoon zat amper een week in groep 1 of een moeder vroeg of haar Kevin kon komen spelen. Dat leek me niet zo’n strak plan: Bas was doodop na een dag school. Een week later kwam ze met hetzelfde verzoek en die week erna wéér. Uiteindelijk stemde ik maar toe om ervan af te zijn.
Kevin bleek een enorme etter. Hij maakte ruzie, gilde non-stop, bedacht wilde spelletjes en commandeerde Bas. Als ik ingreep, kreeg ik een grote mond. Na afloop was ik gesloopt.
Wat mij betreft was dit eenmalig, maar daar denkt de moeder van Kevin anders over. Zodra ze me ziet, schiet ze op me af met het verzoek of haar kind bij ons mag spelen. Tot nu toe heb ik iedere keer een smoes verzonnen: Bas heeft een extra zwemles, een verjaardag, moet naar de kapper.
Lees verder onder de advertentie
Als ik haar zie, duik ik weg. Ik zou gewoon moeten zeggen dat ik haar zoon geen geschikte vriend vind, maar ik heb hetzelfde karakter als mijn kind: ik kan niet tegen haar op.”
Wat denk jij, kan Marjolein het maar beter gewoon eerlijk zeggen, of hopen dat Kevins moeder vanzelf opgeeft?
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.