‘Uitkijkend over de Franse Alpen belde ik naar school en meldde mijn kind ziek’

27.11.2022 14:00
wintersport ski Beeld: Shutterstock

De een meldt z’n kind ziek om rustig van de wintersport te genieten, een ander verzint een smoes om onder familiebezoek uit te komen. Het probleem met liegen is alleen: als het uitkomt, sta je voor lul.

Ilse (35), moeder van dochter Elise (11) en zoon Mathijs (4):

“Twee jaar geleden besloten we spontaan op een vrijdag een weekje wintersport te boeken. Er kwam een geweldige deal voorbij die we niet konden laten gaan.

Eén nadeel: we moesten meteen weg en het was geen vakantie. Met het uitzicht over de Franse alpen belde ik van het balkon naar school en meldde Elise ziek. Maar na een week volop zon viel ik gigantisch door de mand toen ik haar met de duidelijk zichtbare skibril-contouren op haar gebruinde gezicht weer naar school bracht.”

Wonderbaarlijk

Nathalie (33), moeder van dochter Lisa (8):

“K3, de heldinnen van mijn dochter, traden op in Den Haag. In Noord-Holland waren de vakanties nog niet begonnen, maar Lisa wilde zo graag, dus meldde ik haar voor een keertje ziek op school. ‘Zeg maar dat je gisteren buikpijn had’, zei ik de volgende dag. Dat zou ze doen, maar nog voor ze binnen was riep ze: ‘Ik was gisteren naar K3 en kreeg een kusje van Klaasje!’”

Lees ook: 14x hilarische leugens die jullie je kind vertellen

Een weekje weg

Karen (40), moeder van zoon Levi (12) en dochter Saar (3):

“Jaren terug heb ik Levi aan mijn ex meegegeven voor een weekje wintersport, buiten de vakanties om. Wij gingen dat jaar niet skiën omdat Saar net geboren was en ik gunde hem een weekje weg met zijn vader.

Levi had echt een schat van een juf die na een paar dagen bezorgd opbelde om te vragen hoe het met hem ging. Ik had gezegd dat hij een fikse oorontsteking had, wat in die tijd nogal eens gebeurde en dus ook verre van onlogisch was. Zijn juf had erg met hem te doen, regelde een beterschapskaart en tekeningen van alle klasgenootjes.

“Mijn ex en ik hebben er allebei nachtmerries van gehad.”

Mijn ex en ik voelden ons gruwelijk slecht en hebben er allebei nachtmerries van gehad. We schaamden ons vreselijk voor de leugen. Een gevalletje eens maar nooit weer.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.