Twaalf en een relatie: ‘Ze zijn stiekem al verder gegaan dan alleen zoenen’

14.03.2023 16:02
twaalf jaar en al relatie seks Beeld: Getty Images

Er komt een dag dat die kleine koter ineens een uit de kluiten gewassen puber is. Met z’n eigen gedachten, meningen én eerste verkering.

Loïs (39) woont samen met Maxwell (40) en is moeder van Mees (14) en Caïne (12).

“Onze jongste zoon heeft sinds kort voor het eerst verkering, of zoals hij het noemt: een relatie. Het is meteen dikke mik, want ze zijn heel veel samen.

“Als ze bij ons thuis zijn, gaan ze het liefst direct naar zijn kamer en gooien ze de deur dicht”

En als ze dan bij ons thuis zijn, gaan ze het liefst direct naar de kamer van Caïne en gooien ze de deur dicht. Die moet van ons dan weer open, want wie weet wat ze daar allemaal doen. Volgens Caïne blijft het alleen bij zoenen, maar van Mees hoorde ik laatst dat ze stiekem al wat verder waren gegaan. Nu al!

Lees ook – Puppy love: ‘Dat onze kinderen later gaan trouwen staat al heel lang vast’ >

Achter gesloten deuren

Natuurlijk hebben Maxwell en ik uitvoerig met Caïne gepraat. Dat we hem nog veel te jong vinden voor meer dan zoenen. En dat er ook consequenties aan kunnen hangen als je verdergaat. Ongemakkelijk hoorde Caïne het aan. Hij zei dat hij heus wel wist waar hij mee bezig was en dat we ons echt geen zorgen hoefden te maken. Tja, dat doen we dus wel.

“Hij zei dat we ons echt geen zorgen hoefden te maken. Tja, dat doen we dus wel”

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik ermee moet. Goed in de gaten houden maar en binnenkort beginnen over voorbehoedsmiddelen. Brr… Ik moet er echt nog niet aan denken, voor mijn gevoel was Caïne vorige week nog acht. Maar ja, hij is zo verliefd.”

Wil je graag tips voor het geven van seksuele voorlichting aan je kind? Je vindt ze hier.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.