In samenwerking met Kek Mama

Goede voornemens die je energie geven

22.01.2024 09:00

Herken je dat gevoel van altijd maar rennen en vliegen? Ervoor zorgen dat je kids op tijd op school zitten, je eigen worklife op orde loopt, het avondeten op tijd op tafel staat en ook nog even aandacht hebt voor je partner? En dat zonder een momentje voor jezelf. Tijd om hier verandering in te brengen in 2024! Lees hier 4 goede voornemens waar je gelijk mee wilt beginnen!

Tijd voor jezelf
Het gezin draaiende houden kost veel energie. Je bent non-stop bezig met het zorgen voor anderen, maar vergeet ook niet aan jezelf te denken! Dat kun je doen door me-time momentjes in te plannen. Dat klinkt misschien als nutteloze tijd, maar je krijgt er heel veel extra energie voor terug, waardoor je al die drukte weer veel beter kunt behappen. Het is dus belangrijk om soms wat tijd voor jezelf te nemen, zodat je jouw batterij weer kunt opladen voor de rest van de dag of week. Zonder jezelf bijvoorbeeld even lekker af met een goed boek. Lampjes uit en de kaarsjes aan, even weg van alle prikkels en tijd voor rust! Als je daarna weer helemaal opgeladen bent, heb je weer energie voor tien!

Stap voor stap
Multitasker mommy is jouw bijnaam. Terwijl je de was aan het opvouwen bent zit jouw hoofd al bij dat mailtje dat je moet opzoeken, de boodschappen die je moet doen en wat je vanavond voor het avondeten zal gaan maken. Multitasken kan voor behoorlijk wat stress zorgen, je bent met 100 dingen tegelijk bezig en maakt je druk om dingen waar je nu nog helemaal niet aan toe bent. Dus: stap voor stap. Maak een taak helemaal af, zodat je hem ook echt kan afsluiten in plaats van op stand-by te zetten. Zo gaat al je aandacht en energie naar hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent.

Meer bewegen
Het lijkt soms moeilijk voor elkaar te krijgen met alle dagelijkse to-do’s: meer bewegen. Maar je hoeft echt niet elke dag in de sportschool te zijn om meer te bewegen dit jaar als dat niet voor je weggelegd is. Kijk naar wat wél kan: een wandeling met de kinderwagen of een danssessie in de woonkamer met je kinderen. Ook dit is extra beweging én geeft je een heuse energieboost!

Quality time
Pfoe, de kids liggen op bed, tijd voor jou en je partner. We snappen dat jullie energielevel na een drukke werkdag niet heel hoog meer is. Gelukkig kun je ook laagdrempelig samen genieten van wat quality time. Gezellig samen op de bank bijkletsen over de dag, onder een lekkere warme deken. Of ga gezellig een potje kaarten bij kaarslicht, hoe romantisch!

Energie besparen in huis
Een goed voornemen waarmee je het milieu én jouw portemonnee spaart? Dat kan door energie te besparen in huis! Door besparende hulpmiddelen aan te schaffen kun je gelijk aan de slag met dit goede voornemen – voor je het weet heb je ze weer terugverdiend. Een waterbesparende douchekop kan bijvoorbeeld heel handig zijn: daarmee verbruik je ongemerkt minder water, terwijl het comfort hetzelfde blijft. Een ander product die je kan helpen bij het besparen van energie is de ledlamp. Ledlampen verbruiken namelijk minder energie dan spaarlampen, tl-lampen en gloeilampen. Funfact: na ongeveer 2.000 branduren verdien je een ledlamp al terug!

Ben je benieuwd hoe je je goede voornemens écht kunt volhouden zodat je energie overhoudt voor andere dingen. Lees deze verrassende tips!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Essent.