In samenwerking met Kek Mama

7 tips voor een onvergetelijke Sintperiode

04.12.2023 09:00

De lijstjes vol wensen en kleurrijke tekeningen hangen aan de deur, je kinderen gedragen zich plots engelachtig en in de ochtend staan ze voor dag en dauw aan je bed. Het is duidelijk: de Sint is in het land. Samen met Essent verzamelden we 7 tips om jouw herinneringen aan deze leuke tijd nog specialer te maken. 

Liever niet: kilo’s pepernoten

Die kilozakken strooigoed waar iedereen zich misselijk aan eet, zijn echt niet meer van deze tijd. De helft belandt tijdens het strooien onder de radiator of ligt ver na 5 december nog in de voorraadkast te verstoffen. Tip: bak samen speculaasjes, pepernoten of koop één hele mooie chocoladeletter. Zo blijft het snoepgoed speciaal en waardeert je kind het nog meer.

Lekker doen: liedjes zingen

Liedjes zingen is zeker een traditie om in stand te houden. Vals of niet; een liedje zingen is goed voor ieder humeur. En de Sinterklaasliedjes kan natuurlijk iedereen mee blèren. Die liedjes zijn niet alleen goed voor de gezelligheid, maar maken je kids ook nog eens extra bewust. Maak er een challenge van om binnen 2 Sinterklaasliedjes gedoucht te zijn, dit is goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Liever niet: groteske cadeaus

Het leukste aan het Sinterklaasfeest is de gezonde spanning die je op de snoetjes ziet en het samenzijn in de donkere dagen. Die mooie gedachte stimuleer je niet door het geven van overmatig veel cadeaus. Je kind is vast net zo blij met een paar warme sokken of een pyjama met zijn superhelden erop.

Lekker doen: Sinterklaasfilms kijken

Inmiddels zijn er heel wat Sinterklaasfilmklassiekers om te kijken. Tip: ga voor groots en kijk samen in de bios naar de Grote Sinterklaas Film en de strijd om pakjesavond. Hierin is ook een rolletje weggelegd voor Freek van Essent. De monteur geeft de goedheiligman tips om energie te besparen. Handig, want die kun je thuis ook toepassen.

Liever niet: eindeloos haardvuur

De open haard aan vanaf 10.00 uur ’s ochtends? Dat knisperend haardvuurtje is natuurlijk hartstikke gezellig, maar wollige wintersokken aan je voeten en een kop warme choco in je hand zijn minstens zo fijn.

Lekker doen: creatief zijn

Sinterklaas is het feest waar je lekker creatief kunt zijn. Misschien vind je gedichten en surprises verschrikkelijk? Dan kun je het ook zoeken in samen Sinterklaasjes knutselen met wc-rollen, speculaasjes bakken, een pepernotenspeurtocht uitzetten door je huis en ga zo maar door. 

Liever niet: sintstress

Het hoeft allemaal niet zo perfect. Goed is echt goed genoeg. Jouw kinderen zullen niet onthouden dat de versiering er zo prachtig bij hing of dat alle cadeautjes zo stijlvol waren ingepakt. Ze onthouden dat jullie samen waren, lol hadden en lekker veel hebben geknuffeld en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Niets staat meer in de weg voor een heerlijk Sinterklaasfeest. Met nieuwe duurzame gewoonten anno 2023 is jullie feest helemaal toekomstproof. Essent verzamelde nog meer tips over sinterklaasgewoontes van nu. Lees het hier!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Essent.