In samenwerking met Kek Mama

Tip: zo warm je het flesje voor jouw kleintje snel en veilig op

01.07.2024 13:59

Als moeder wil je alleen het beste voor je kleintje, en het maken van de fles voor jouw baby is (straks) een belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine. Zoek je naar een manier om dit proces sneller, veiliger en gemakkelijker te maken? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is een nieuwe flessenwarmer op de markt die jouw mom-life een stuk makkelijker maakt!

Er zijn verschillende manieren om de voeding voor je baby op te warmen. Je kunt de voeding bijvoorbeeld in de magnetron verwarmen, maar deze methode kan ‘hotspots’ veroorzaken. Hierdoor worden bepaalde delen van de voeding te warm, en belangrijke vitamines en voedingsstoffen gaan hierdoor verloren. 

Waarom een flessenwarmer onmisbaar is

Een goede flessenwarmer kan je leven als (new) mommy aanzienlijk makkelijker maken door babyvoeding snel, veilig en gelijkmatig te verwarmen. De Difrax flessenwarmer is wat ons betreft dé tip als het aankomt op het verwarmen van je flesje of bewaarzakjes moedermelk. Stel je voor: binnen slechts 2 minuten is een flesje van 80 ml melk of water, met een starttemperatuur van 21°C, klaar voor gebruik. Ideaal voor die nachtelijke voedingen waarbij elke seconde telt! Deze flessenwarmer zorgt voor een gelijkmatige opwarming en voorkomt hotspots, waardoor alle voedingsstoffen behouden blijven en je baby van optimale kwaliteit kan genieten.

De juiste temperatuur

Het is cruciaal om de voeding van je baby op de juiste temperatuur te verwarmen. Een flessenwarmer maakt dit een fluitje van een cent. Met een gemiddelde temperatuur van 35°C, zoals aanbevolen door het kraamzorg protocol en het Voedingscentrum, zorgt de flessenwarmer van Difrax ervoor dat de melk precies goed is voor je kleintje. Maar hoe weet je of de voeding de juiste temperatuur heeft bereikt? Een handige tip is om een paar druppels van de verwarmde melk op de binnenkant van je pols te laten vallen. Aangezien de gemiddelde lichaamstemperatuur rond de 37°C ligt, zou de voeding lauw aan moeten voelen, niet warm. Met de Difrax flessenwarmer hoef je je geen zorgen te maken over te warme of te koude voeding voor je baby. Het biedt niet alleen gemak, maar ook gemoedsrust, wetende dat je altijd de perfecte temperatuur serveert voor je kleintje.

Fijne functies in één

Wist je dat je met de flessenwarmer van Difrax niet alleen je melk snel kunt opwarmen, maar dat het apparaat nog meer handige functies heeft? Je kunt ook flesjes op temperatuur houden (tot wel 10 uur!), voeding ermee ontdooien en het apparaat kan je flesjes en accessoires reinigen! Met de stoomfunctie maak je je flesjes goed schoon en voorkom je dat bacteriën en melkresten zich ophopen. Onze tip hierbij: gebruik Difrax afwasmiddel! Hiermee kun je met een gerust hart je flessen, spenen en wasbare accessoires voor je kindje schoonmaken: hij is namelijk hypoallergeen, kleurloos en gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Oh, en goed nieuws: je kunt de Difrax flessenwarmer waarschijnlijk gebruiken met de flesjes die je al in huis hebt, want de warmer heeft een universeel ontwerp. Hierdoor is het geschikt voor verschillende soorten flessen en potjes. Wil je er zeker van zijn dat je flesje past? Difrax heeft genoeg keuze aan fijne babyflessen! En is je kindje toe aan vaste voeding? Ook dan kun je de flessenwarmer gebruiken om de potjes op te warmen. Het apparaat bedien je gemakkelijk met een fijne display en de warmer schakelt zichzelf automatisch uit (in de hete modus) als het water verdampt is. Wel zo veilig!

Wil jij de flessenwarmer uitproberen? Dat kan nu met korting! Meld je aan voor de Difrax nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je bestelling. Ontdek in deze blog alles over de handige functies en bestel hier jouw Difrax Flessenwarmer. Zorg dat deze musthave niet ontbreekt op jouw baby-uitzetlijst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Difrax.