Mama is aan het daten: ‘Ik heb elke week een andere papa’

16.12.2022 16:59
grote verhalen dochter Beeld: Unsplash

Een rijke fantasie en een eigen willetje zijn hartstikke mooi. Blijkt je kleine draak alleen zo’n gigantische flapuit dat zelfs je prille liefdesleven niet gespaard wordt.

Lara (38), moeder van drie dochters van 10, 6 en 5.

“Drie jaar geleden ben ik gescheiden, sinds een jaar ben ik weer voorzichtig aan het daten. Een nieuwe vriend heb ik nog niet en ik stel mijn dates dan ook nooit voor aan mijn kinderen. Daar wil ik, mocht iemand zich aandienen, minstens een paar maanden mee wachten.

“De juf wilde even bij mij checken of het allemaal goed ging”

Groot was dan ook mijn verbazing toen de juf van mijn middelste me aansprak op het schoolplein. Of ik nu wel of niet een nieuwe vriend had? Niet dat het haar aanging, maar mijn dochter vertelde nogal heftige verhalen en de juf wilde even bij mij checken of het allemaal goed ging.

Grote verhalen

‘Ik heb elke week een andere papa’, bleek ze al een tijdje aan haar vriendinnetjes te vertellen. Ze had ook allemaal namen genoemd en o ja, eentje was een crimineel. Zo gênant, ik wilde het liefst de ouders van die vriendinnen appen dat ze, mocht hun kind dit thuis vertellen, er niets van moesten geloven.

Mijn dochter bleek haar inspiratie te halen uit een YouTube-filmpje, gaf ze schoorvoetend toe. Sindsdien mag ze alleen nog tekenfilms op Netflix kijken.”

Lees ook – ‘Mijn zoon (8) zocht op de schoolcomputer naar filmpjes van zoenende mensen’ >

Geen straf

Leah (39), moeder van twee dochters van 9 en 5.

“De hockeytrainer van mijn oudste is jong, knap, strak en bovendien ontzettend aardig. Ikzelf ben keurig getrouwd en helemaal geen flirt, maar ik moet bekennen dat het geen straf is om langs de lijn te staan. Dat geldt voor meer moeders en onlangs liet ik me tegenover een van hen ontvallen dat Mike wel echt een ontzettend lekker ding is. Ik had niet door dat mijn dochter dat hoorde.

“Mijn moeder vindt jou een ontzettend lekker ding”

‘Weet je,’ zei ze op de volgende training, toen ik een paar dingen met Mike stond te bespreken, ‘mijn moeder vindt jou een ontzettend lekker ding.’ Als ik eraan denk, word ik nog steeds rood.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.