‘Daar stond ik, met een rood gezicht, de liefdesperikelen van mijn zevenjarige op te lossen’

11.03.2023 06:45

Ah, jonge liefde. Wanneer het verbieden van kusjes in de klas het ergste is dat je kan overkomen en je het uitmaken liever aan je moeder overlaat.

Milou (35) woont samen met Sean (48) en is moeder van Fernando (9), Maya (7) en Xavier (3).

“Fernando was in de kleuterklas voor het eerst verliefd. Hij en zijn vriendinnetje gaven elkaar steeds kusjes op de mond, tot de juf het zat was. Geen idee waarom, ik denk dat ze het op een gegeven moment gewoon een beetje irritant vond, twee van die kleuters die continu aan elkaar geplakt zaten.

Het mocht dus niet meer en Fernando en zijn wederhelft waren daar echt verbolgen over. ‘Maar dit is liefde!’ riepen ze uit. Helaas is de verkering inmiddels over – ze gingen allebei verhuizen – en sindsdien heeft Fernando geen andere liefde meer gehad. Voorlopig kan er niemand aan z’n ex tippen.”

Lees ook – Ontaarde ouders: ‘Als ze iets niet mogen, dan gaat mijn zoon het juist wél doen’ >

Liefdesverdriet

Renate (35) woont samen met Roël (36) en is moeder van Dean (9), Deacon (7) en Ivy (2).

“Twee jaar geleden had Dean liefdesverdriet. Zijn broertje Deacon klepte het door. ‘Echt niet!’ schreeuwde Dean toen ik het bij hem navroeg. ‘Ik heb geen liefdesverdriet. En ik haat Fenna!’ Met een opgetrokken wenkbrauwen hoorde ik hem aan. Dean kennende kon ik beter niet doorvragen, want dan ging hij helemaal op slot. Daarom besloot ik het de volgende dag met Fenna’s moeder te bespreken.

Het bleek inderdaad te kloppen. Dean en Fenna waren een setje, maar toevallig had ze het de dag daarvoor uitgemaakt. Vandaar dat Dean zo boos was. Nog voordat ik iets kon zeggen, kwamen Dean en Fenna precies op dat moment hand in hand de school uitlopen. ‘We hebben weer verkering!’ riep Fenna blij naar haar moeder. Iets wat Dean blijkbaar niet kon waarderen, want met een rood hoofd rende hij naar me toe. ‘Ik wil het niet meer’, fluisterde hij. ‘Kun jij het niet even uitmaken? Oké, bedankt mama. Doei!’ En weg was hij.

Blijkbaar had Fenna alles gehoord, want ze zette het direct op een huilen, terwijl haar moeder me vragend aankeek. Daar stond ik dan met een rood gezicht de eerste liefdesperikelen van mijn zevenjarige op te lossen…”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.