Puppy love: ‘Dat onze kinderen later gaan trouwen staat al heel lang vast’

27.02.2023 11:38
kalverliefde Beeld: Getty Images

Stiekeme kusjes, trouwplannen, vervelende exen; het liefdesleven van je kind kan soms al heel spannend zijn.

Suzanne (37) is getrouwd met Wouter (37) en moeder van Daan (9) en Juune (6).

“Mijn dochter heeft al zolang ik me kan herinneren verkering met Joep, een zoon van vrienden van ons. Ze zitten bij elkaar in de klas en spelen vaak samen. Ze zijn erg beschermend naar elkaar. Laat ik het zo zeggen: niemand hoeft wat te proberen tegen een van hen, want dan heb je gelijk met de ander te maken.

Dat ze later gaan trouwen staat al heel lang vast. Juune is ook vastbesloten om Joeps achternaam te nemen en het liefst schrijven ze zich nu alvast in voor een nieuwbouwwoning die ze tegen die tijd kunnen betrekken. Echte relatiestrubbelingen hebben ze nog niet gehad, maar hun eerste kus was niet om over naar huis te schrijven. ‘Die was echt vies’, zei Juune laatst. Joeps moeder en ik moeten er altijd hard om lachen. Ze zijn zo schattig samen. Als ze later daadwerkelijk met elkaar eindigen, vinden we dat alleen maar leuk.”

Lees ook – ‘Mama, ben jij écht verliefd op papa?!’ >

Antwoord binnen vijf werkdagen

Anouk (40) is getrouwd met Remco en moeder van Pia (9) en Joep (6).

“Onze Joep is inderdaad verloofd met Juune, maar mijn dochter Pia is ook al bezet. Ze heeft verkering met Bram, een jongen die ze van atletiek kent. Na heel lang eromheen draaien en bij vriendinnen van Pia polsen of zij hem ook leuk vond, vroeg hij haar zes maanden geleden verkering. Pia moest daar even over nadenken. ‘Ik laat het je volgende week weten’, zei ze.

Gelukkig was haar antwoord ja en sindsdien zijn Pia en Bram een stelletje. Iedere vrijdag op atletiek zeggen ze hoi tegen elkaar en na maanden beginnen ze wat meer met elkaar te praten en grapjes te maken. Voor haar verjaardag gaf Bram haar een bioscoopbon, zodat ze binnenkort samen op hun eerste date kunnen.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.