In samenwerking met Kek Mama

Een persoonlijk troostboek voor kindjes met kanker

28.03.2024 16:20

We moeten er niet aan denken, een kindje dat zelf te maken krijgt met kanker. Helaas gebeurt dit toch… Het traject waar ze vervolgens doorheen moeten is voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Het Detective Didi troostboek biedt hier uitkomst en helpt kindjes met kanker door deze pittige tijd. 

Detective Didi helpt kindjes op een toegankelijke en kleurrijke manier de ziekte te begrijpen en laat zien wat hen te wachten staat op het gebied van onderzoeken en behandelingen. Doordat dit boek ze stimuleert om zelf aan de slag te gaan – door te tekenen, flapjes open te trekken, foto’s en tekeningen toe te voegen en lijstjes aan te vullen – vormt dit boek zich langzaam tot een waardevol troostboek.

Sanne (@huisje.vol.liefde): “Het boek legt jou en je kindje op kinderlijke wijze uit wat je te wachten staat. Het helpt kinderen met kanker te begrijpen wat de ziekte is en wat hen te wachten staat. Er is ruimte voor eigen inbreng, je kunt flapjes opentrekken of foto´s en tekeningen toevoegen.”

@huisje.vol.liefde: Een nachtmerrie waarvan je hoopt dat deze nooit werkelijkheid wordt. Maar gebeurt dit wel, dan is dit iets wat troost zou kunnen bieden. En alleen dit kleine beetje troost is voor mij al genoeg om deze campagne aan te nemen en te willen delen dat dit bestaat. Want bestaan doet het. Ik verloor mijn lieve Oma aan deze vreselijke ziekte en inmiddels krijgt 1 op de 2 mensen in Nederland, op enig tijd in hun leven de diagnose Kanker.

Detective Didi is de titel van het boek. En via de oncoloog in je ziekenhuis kun je het boek aanvragen. Het boek legt jou en je kindje op kinderlijke wijze uit wat je te wachten staat. Het helpt kinderen met kanker te begrijpen wat de ziekte is en wat hen te wachten staat. Er is ruimte voor eigen inbreng, je kunt flapjes opentrekken of foto´s en tekeningen toevoegen. Zo vormt dit boek zich langzaam tot een waardevol troostboek.

Was een boek als dit maar nooit nodig geweest.
Maar helaas is de realiteit anders en hoop ik dat het delen van het bestaan van dit boek toch iemand troost kan bieden. 💛 #kinderkankerboek #detectivedidi #ad #huisjevolliefde #kinderkanker

Linda (@huis.vol.testosteron): “Helaas hebben ontzettend veel kinderen met deze ziekte te maken in hun jonge leven. Maar hoe leg je een kind uit wat kanker is en hoe een behandeltraject eruit ziet?”

@huisje.vol.testosteron: Kanker, een woord wat niemand graag hoort. Maar helaas hebben ontzettend veel kinderen hiermee te maken in hun jonge leven. Maar hoe leg je een kind uit wat kanker is en hoe een behandeltraject eruit ziet?

Wij mochten dit prachtig geïllustreerde troostboek ontvangen. Het boek legt op kinderniveau uit wat er aan de hand is en wat er allemaal gaat gebeuren om de kanker te verslaan. Gelukkig ook met een stukje humor waardoor er hopelijk ook nog een beetje gelachen kan worden tijdens het lezen van dit boek.

#kinderkanker #detectivedidi #kinderkankerboek

Dit mooie en waardevolle trootsboek kun je aanvragen bij de oncoloog in het ziekenhuis. Lees hier meer informatie over Detective Didi.