‘Het vriendinnetje van mijn zoon (10) heeft het uitgemaakt. Hoe serieus moet ik kalverliefde nemen?’

15.03.2018 10:47
Els en Do

Onze tienjarige zoon is verliefd op een meisje uit zijn klas. Ze hebben een tijdje verkering gehad en nu heeft ze het uitgemaakt. Hij ligt huilend in zijn bed en eet nauwelijks meer. Ik kan zijn kleine ex wel wurgen. Hoe serieus moet ik zo’n kalverliefde eigenlijk nemen?
 

ELS EN DO: And they called it: puppy love, kweelde de piepjonge Donny Osmond verontwaardigd begin jaren zeventig. Hij vond het maar niks dat verliefdheid bij kinderen niet serieus wordt genomen. Terecht. Kinderen kunnen net als volwassenen hevig verliefd zijn en liefdesverdriet hebben. Gelukkig duurt het bij hen minder lang omdat hun verse hersentjes al snel weer allerlei andere spannende indrukken krijgen te verwerken.
 

Van de ene op de andere dag

De zoon van tante Els had al liefdesverdriet toen hij vijf was. Om een vijfjarige blondine, Lyanne. Zij ging er vandoor met zijn beste vriend. Van de ene dag op de andere negeerde ze hem straal. Terwijl ze maandenlang bij elkaar hadden gespeeld en hij haar nog wel een gouden ketting had geschonken uit de collectie nepjuwelen van zijn moeder. Els vervloekte het kind en noemt haar tot op de dag van vandaag een del.

Inmiddels is haar zoon een gespierde hunk met een bronzen stem die zwemt in de blondines. Laatst kwam hij Lyanne tegen in de kroeg. Grinnikend namen ze hun relatieproblemen met elkaar door. Lyanne bleek oren te hebben naar een doorstart. Thijs niet. Maar dat zei hij haar wel heel lief, want inmiddels heeft hij haar vergeven dat ze hem zo schandalig ontrouw is geweest.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >