Oppashorror: ‘Ze had mijn baby chocomelk gevoerd’

16.11.2022 14:32
flessenwarmers welke kies je Beeld: Getty Images

Een oppas: hartstikke handig als je met spoed de deur uit moet, maar als blijkt dat de oppas nog wat extra training had kunnen gebruiken heb je nog weken nachtmerries. Lees en gruwel mee.

Nicky (39): “Onze Joey was zes weken toen ik met spoed naar de gynaecoloog moest. Er was iets mis met mijn keizersneewond. Mijn kraamverzorgster had eens verteld dat haar zusje Denise van zeventien zo’n goeie oppas was, dus schakelde ik haar in.

“Ze vertelde vrolijk dat ze hem chocomel had gevoerd omdat ze benieuwd was of hij dat lekker vond”

Toen ik weer thuiskwam, huilde Joey verschrikkelijk en zat zijn omslagdoek onder de bruine vlekken. Denise vertelde vrolijk dat ze hem chocomel had gevoerd omdat ze benieuwd was of hij dat lekker vond. Joey heeft nog heel lang krampjes gehad. De dokter zei dat zijn darmen het vet niet konden verdragen. Hij zat onder de pukkels en mocht uitsluitend rijstewater drinken. Zo zielig.”

Lees ook – De oppas keek even niet: ‘Ons kunstgrasveld was veranderd in een golvend waterbed’ >

Tussen de grote jongens

Inge (39): “Met een gerust hart lieten Mark en ik onze dochters van acht en vier achter bij Samantha, de zestienjarige dochter van vrienden. De volgende ochtend vertelde onze oudste een bizar verhaal.

“Ik heb er nog weken nachtmerries over gehad”

Samantha was die avond sigaretten gaan halen en had Marit in pyjama meegenomen naar de snackbar. Haar kleuterzusje had ze thuis gelaten. Marit vond het zelf ook wel gek, want ze stond ‘tussen de grote jongens’. We zijn nooit echt boos geworden op Samantha, wel op onszelf. Zestien jaar is gewoon veel te jong om zo’n verantwoordelijkheid aan te kunnen. Ik heb er nog weken nachtmerries over gehad.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.