Een traditioneel AVG’tje of toch Italiaanse pasta? Dít eten Nederlanders het liefst

18.02.2021 12:14
dit_eten_nederlanders_het_liefst

Nederlanders zitten klokslag 18:00 uur aan tafel en eten dan steevast een bordje stamppot of traditionele AVG, zo wordt vaak gedacht. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel? 24Kitchen heeft een groot onderzoek uitgevoerd om erachter te komen wat de smaak van Nederland is.

En wat blijkt? In de top 10 van gerechten die het vaakst worden gemaakt en het liefst worden gegeten, zijn nummer 1, 2 en 3 pastagerechten. Pas op nummer 4 volgt de Hollandse Pot.  

 

Lees ook
Je kind tafelmanieren leren: zo doe je dat >

 

Snackbar

Grappig feitje: in Friesland houden ze nog vast aan de oer-Hollandse eetgewoontes. Daar verschijnt het vaakst een traditioneel Hollands gerecht op tafel. In Flevoland het minst vaak. Limburgers staan vooral bekend om hun liefde voor de snackbar. Zij zijn daar van alle Nederlanders het vaakst te vinden. De tijd dat Nederlanders aan tafel schuiven is overigens nog wel traditioneel te noemen: de helft eet nog steeds stipt om 18:00 uur. 70 procent eet niet met het bord op schoot, maar aan tafel. 

In De Smaak van Nederland reist Janny van der Heijden door Nederland om erachter te komen wat de Nederlander écht lekker vindt en wat onze eetcultuur is. Het programma is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen.  

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >