Nederlanders zitten klokslag 18:00 uur aan tafel en eten dan steevast een bordje stamppot of traditionele AVG, zo wordt vaak gedacht. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel? 24Kitchen heeft een groot onderzoek uitgevoerd om erachter te komen wat de smaak van Nederland is.
Lees verder onder de advertentie
En wat blijkt? In de top 10 van gerechten die het vaakst worden gemaakt en het liefst worden gegeten, zijn nummer 1, 2 en 3 pastagerechten. Pas op nummer 4 volgt de Hollandse Pot.
Grappig feitje: in Friesland houden ze nog vast aan de oer-Hollandse eetgewoontes. Daar verschijnt het vaakst een traditioneel Hollands gerecht op tafel. In Flevoland het minst vaak. Limburgers staan vooral bekend om hun liefde voor de snackbar. Zij zijn daar van alle Nederlanders het vaakst te vinden. De tijd dat Nederlanders aan tafel schuiven is overigens nog wel traditioneel te noemen: de helft eet nog steeds stipt om 18:00 uur. 70 procent eet niet met het bord op schoot, maar aan tafel.
Lees verder onder de advertentie
In De Smaak van Nederland reist Janny van der Heijden door Nederland om erachter te komen wat de Nederlander écht lekker vindt en wat onze eetcultuur is. Het programma is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]