Vegetarische kerst? Dít zijn de lekkerste recepten

13.12.2020 14:52
vegetarische recepten kerstdiner Beeld: Shutterstock

Hoezo hertenbiefstuk of varkenshaas? Ook zonder vlees is het smullen van het kerstdiner. Wij zetten de lekkerste vega-kerstrecepten voor je op een rij.

Ceviche

Niet traditioneel van vis, maar van groenten: deze ceviche is heerlijk fris om je kerstdiner mee te starten. De gember en chilivlokjes zorgen voor de pit en vergeet vooral de appelpartjes niet uit te steken met een (kerst)vormpje, want het oog wil natuurlijk ook wat.

 

Wortelsoep

Soepje tussendoor? Deze rood-oranje wortelsoep knalt van je bord af. Eten je kinderen deze gang mee, wees dan niet te scheutig met de sambal.

 

Preitaart

Niet alleen lekker, maar ook super handig: deze preiquiche kun je zowel warm als koud eten en al een dag van tevoren maken. Dag kerst-stress.
 

Lees ook:
5 handige tips als jouw kind vegetarisch wil eten >

 

Vega Wellington

Zodra je deze kanjer met portobello, rode ui en spinazie op tafel zet, vergeet iedereen dat er eigenlijk beef in hoort te zitten. Hier lees hoe je hoe je deze vegetarische wellington maakt.

Gehaktbrood

Een heerlijk bijgerecht, dit vegetarische gehaktbrood. Lees hier hoe je ‘m maakt. En nu de oven toch aanstaat: maak meteen een paar bladerdeegsterren om het extra feestelijk te maken.

 

Kerstkrans

Deze krans is eigenlijk te mooi om op te eten. Maar wedden dat je ‘m niet kunt weerstaan zodra hij uit de oven komt? Met dank aan de geur van paddenstoelen, rozemarijn en truffel. Hier vind je het recept.

Choco clafoutis

Klinkt als een ingewikkeld dessert, maar eigenlijk is het gewoon een soort warme Franse pannenkoek. En daar zeggen jij en je kind geen nee tegen, toch? In dit recept is pure chocolade gebruikt met sinaasappel: een gouden combinatie.

 

 

Nog meer inspiratie voor de kerst?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >