Roos: ‘Had ik maar nooit cavia’s gekocht voor mijn dochter’

22.04.2024 09:25
miskoop cavia's Bron: Unsplash

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Roos (40) die twee cavia’s kocht voor haar dochter.

Grootste miskoop

Wie: Roos (40)
Wat: Cavia’s
Kosten: 50 euro

“Ken je dat gevoel wanneer je iets doet waarvan je denkt dat het een fantastisch idee is, maar het dan compleet anders uitpakt dan je had verwacht? Nou, dat overkwam mij dus met cavia’s.

Cavia’s

Het begon allemaal toen mijn dochtertje voor de duizendste keer smeekte om een huisdier. Ze wilde een hond, maar ik heb al genoeg aan mijn hoofd zonder een hyperactieve viervoeter erbij. Dus, in een moment van zwakte, dacht ik dat het een geweldig idee zou zijn om haar twee schattige kleine cavia’s cadeau te doen. Wat kon er nou misgaan, toch?

Nou, blijkbaar heel wat. Die schattige pluizenbollen bleken een luidruchtig duo te zijn! Wie had gedacht dat zulke kleine beestjes zoveel lawaai konden maken? Ze piepten de hele dag door, vooral wanneer ze het vermoeden hadden dat er eten in de buurt was. We hielden ze in een kooitje in de woonkamer, maar de geur vond ik ook vreselijk. Die muffe lucht leek door het hele huis te hangen.

Vergeten

Maar het ergste van alles was dat mijn dochter had beloofd om voor ze te zorgen, maar die belofte duurde niet langer dan een week. Ik denk dat ze dacht dat ze zichzelf wel zouden verzorgen, zoals in een soort cavia-sprookje, want ze vergat ze water te geven, ze vergat ze te voeren, en ze vergat ze überhaupt aandacht te geven. Dus daar stond ik, de ongelukkige moeder, die opdraaide voor de zorg van deze cavia’s.

Maar weet je wat het gekke is? Ondanks al het lawaai, de stank en de extra zorg die ik erin moest steken, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen. Misschien was het die schattige manier waarop ze piepten als ik ze worteltjes gaf, of hoe blij ze waren om geknuffeld te worden. Ik weet het niet, maar ergens diep van binnen begon ik zelfs een beetje van ze te houden. Dus hier zit ik nu, met mijn luidruchtige cavia’s en een huis dat ruikt alsof het een maand niet is schoongemaakt. De volgende keer denk ik wel twee keer na, voordat ik een huisdier neem…”

Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.