Kinderen met deze sterrenbeelden spelen graag alleen

23.04.2024 11:25
kind speelt alleen kinderen met deze sterrenbeelden spelen graag alleen Bron: Unsplash

Heb jij ook zo’n kind dat liever in zijn eigen wereldje vertoeft dan zich in de chaos van een groep te mengen? Geen zorgen, het ligt niet aan jouw opvoedkunsten. Het sterrenbeeld van je kind kan namelijk een grote rol spelen in zijn voorkeur voor alleen spelen.

Benieuwd welke sterrenbeelden de voorkeur geven aan solo-avonturen? En wat je als ouder kunt doen om hun innerlijke kluizenaar te omarmen? Wij vertellen het je!

Deze sterrenbeelden spelen graag alleen

Heb jij een kind met één van deze sterrenbeelden? Grote kans dat ze dan graag alleen spelen.

Ram (21 maart – 19 april)

Kleine Rammen staan bekend om hun onafhankelijkheid en vastberadenheid. Ze hebben vaak een sterke wil en willen graag de leiding hebben. Dus als je Ram-kind de voorkeur geeft aan alleen spelen, is dat waarschijnlijk omdat ze hun eigen regels willen bepalen in plaats van te worden beperkt door de ideeën van anderen. Geef ze ruimte om hun eigen avonturen te beleven en wie weet, misschien leidt dit tot briljante solo-ondernemingen in de toekomst.

Lees ook: Kinderen met deze sterrenbeelden hebben de meeste driftbuien

Stier (20 april – 20 mei)

Stier-kinderen zijn rustig en geduldig, maar ook behoorlijk koppig. Ze hechten veel waarde aan hun eigen ruimte en comfort, en kunnen daarom de voorkeur geven aan alleen spelen in plaats van in een drukke groep. Geef ze een gezellig hoekje met knuffels en boeken en ze zullen zichzelf prima vermaken terwijl ze genieten van hun eigen gezelschap.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagd-kinderen zijn vaak perfectionistisch en analytisch. Ze vinden het fijn om hun tijd alleen door te brengen, zodat ze rustig kunnen nadenken en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Geef ze de ruimte om hun eigen interesses te verkennen en laat ze weten dat het oké is om je soms even terug te trekken uit de drukte van het gezinsleven.

Lees ook: In de sterren: dit type moeder ben je volgens je sterrenbeeld

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen-kinderen zijn diep en intens, en kunnen zich soms terugtrekken in hun eigen wereldje. Ze hebben vaak een rijke innerlijke belevingswereld en kunnen zichzelf prima vermaken met hun gedachten en fantasieën. Geef ze de vrijheid om te dagdromen en te fantaseren, en wie weet wat voor magische werelden ze kunnen creëren in hun eentje.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Waterman-kinderen zijn origineel en eigenzinnig, en hebben vaak een hekel aan conventionele regels en structuren. Ze gedijen goed in hun eigen tempo en kunnen zichzelf prima vermaken met creatieve projecten en experimenten. Moedig ze aan om hun eigen interesses na te jagen en laat ze zien dat het oké is om anders te zijn.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.