kind-wil-vegetarisch-eten

Wil jouw kind als ontzettende dierenvriend geen vlees meer eten? Kan prima, maar wel is het goed om in de gaten te houden of je kind voldoende voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B1 en B12 binnenkrijgt.

Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen.

More content below the advertising

 

Eiwitten

Kinderen die vegetarisch eten, hebben 20 procent meer eiwit nodig dan een kind dat wel vlees eet. Van melk, noten, eieren en peulvruchten tot vleesvervangers: er zijn genoeg producten waar je eiwitten uit kunt halen, als je kind maar gevarieerd blijft eten.

 

IJzer

Om ervoor te zorgen dat je kind genoeg ijzer binnenkrijgt, kun je het beste extra graanproducten, (groene) groente of fruit geven. Spinazie of sla, bijvoorbeeld. Of volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkorenpasta. Ook appelstroop is een ijzerrijk product.

 

Lees ook
14x leuke vegetarische restaurants in Nederland >

 

Vitamine B1 en vitamine B12

Deze vitamines krijg je vooral binnen door het eten van eieren, kaas en melkproducten. Als jouw kind niet graag melk drinkt: er zijn ook sojadranken te koop met toegevoegde vitamine B12.

 

Vitamine D

Plantaardige voeding bevat geen Vitamine D. Aan margarine is het wel toegevoegd en natuurlijk krijg je vitamine D via zonlicht, maar kinderen tot vier jaar moeten wel extra vitamine D slikken. En als je kind een donkere of getinte huid heeft, moet hij ook na zijn vierde verjaardag extra vitamine D krijgen. 

 

Alternatieven? 

Tegenwoordig staan de schappen vol met vleesvervangers. Hamburgers, gehaktballen, kroketten of rookworsten: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een 'vleesloze' variant van, maar ook met tofu of tempeh kun je alle kanten op. Vegetarische boterhamworst, paté of smeerworst zijn een goed alternatief voor hartig broodbeleg. Als tussendoortje in de schooltas hebben we hier wat vegetarische opties voor je op een rij gezet.

 

Wil je weten wat de aanbevolen hoeveelheden per dag zijn voor de leeftijd van jouw kind? Hier vind je een handige tabel.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >