Wortels, spinazie, bloemkool: menig kind (en volwassene) trekt z’n neus op bij het zien – laat staan proeven – van deze groenten. Kan nog zo gezond zijn, maar eten? Ho maar. Wil je (ongezien) wat meer groente en fruit binnenkrijgen? Deze tips helpen.
Lees verder onder de advertentie
Het proberen waard, toch?
Ontbijt of lunch
Bij groente denk je waarschijnlijk aan het avondeten, maar leg ook eens wat gezonds op je lunch- of ontbijtbord. Wat dacht je van een lekkere salade, kiemgroenten op je boterham met kaas of een paar plakjes komkommer en tomaat.
Lees verder onder de advertentie
Saus van ‘verstopte’ groente
Het concept is simpel: blend zoveel mogelijk groente tot een lekkere pastasaus of soep. Zo krijg je ongezien een hoop gezonds binnen. Extra fijn: je maakt ook meteen de restjes in je koelkast op.
Lees verder onder de advertentie
Drink een groente- of fruitsapje
Trakteer jezelf op een groente- en fruitsapje van Sapje. Zij persen lekker biologisch sap met de slowjuicer en brengen de sapjes naar jou toe. Ideaal! De sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten, dus je komt niets tekort. Mooi meegenomen: met de code KEK10SAPJE krijg je 10 procent korting op jouw aankoop. Meer weten? Kijk op: Sap.je
Wraps van groente, bloemkoolrijst, courgettespaghetti of een pizzabodem van bloemkool: er zijn talloze producten waarin ‘stiekem’ groente verwerkt is. En nu maar hopen dat je kinderen erin trappen…
Lees verder onder de advertentie
Zet het in beeld
Klinkt als een open deur, maar zet een goedgevulde fruitschaal prominent op tafel. De kans dat je een appel of banaan pakt is een stuk groter als je er vijftien keer per dag langsloopt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).