Marloes betaalde 400 euro voor draagzak die ze niet gebruikt: ‘Was vergeten dat ik een grafhekel heb aan sjouwen’

24.04.2024 15:32
draagdoek versus draagzak verschillen Beeld: Getty Images

Marloes moest en zou de Rolls-Royce onder de draagzakken hebben. En zo betaalde ze bijna 400 euro voor een prachtige draagzak… die vooral prachtig in de kast ligt te zijn.

Grootste miskoop

Wie: Marloes (30)
Wat:
Draagzak
Kosten:
390 euro

Koopziek

“Vanaf het moment dat ik de positieve test in mijn handen had… was ik niet helemaal lekker. Koopziek, zou je het kunnen noemen. Synchroon met mijn buik groeide namelijk ook het gat in mijn hand. Ik kocht alles wat los en vastzat. Peperdure rompertjes met matching mutsjes, handgemaakte dekentjes met zijn naam erop… Ik bleef maar musthaves voor mijn ongeboren baby in mijn winkelmandje swipen. Ik noemde het nesteldrang, mijn man Bram waanzin. Ons huis leek volgens hem wel een pakketpunt.

Hoog op het verlanglijstje stond de draagzak der draagzakken. Prachtig gemaakt, duurzaam, vegan, en hartstikke hip. Influencers liepen er massaal mee weg door de rijstvelden van Bali, downtown Manhattan of in hartje Amsterdam. Ik zag mezelf ook al helemaal gaan met mijn kleine man, al was het dan in Leidsche Rijn. We zouden helemaal stralend en matching zijn in panterprint. Iedereen die me maar een beetje kent, kan me uittekenen in die print. Dat de draagzak in dat motief kwam, voelde als een teken.

Krokodillentranen

Bram vond mijn wens onzin. ‘Van dat geld kun je een lang weekend weg’, zei hij en ‘je hebt toch ook prima draagzakken voor eenderde van de prijs?’ Wars van de hormonen begon ik te huilen. Grote krokodillentranen. En Bram ging overstag; als ik er nou écht zo gelukkig van werd… Als een kind zo blij was ik, toen de felgekleurde doos – ook al zo mooi – binnenkwam. Ik gaf ‘m een prominente plek in de kast……waar ‘ie vandaag de dag nog steeds prachtig ligt te zijn.

Liever de kinderwagen

Sinds de geboorte van Max, nu anderhalf jaar geleden, heb ik ‘m misschien drie keer gedragen. De banden deden al snel zeer aan mijn rug. Zwanger was ik even vergeten dat ik niet-zwanger een grafhekel heb aan sjouwen. Ook mijn eigen kind, dat al vrij zwaar ter wereld kwam. En Max? Die ligt in de kinderwagen net zo prinsheerlijk.

Ik schaam me wel een beetje voor mijn zwangere zelf. Wat een drama en wat een geld. Bram snijdt het onderwerp nog graag aan. Ach, op Marktplaats schijn ik er nog 250 euro voor te kunnen vragen… Kunnen we toch nog een nachtje weg.”

Lees ook – ‘Ik betaalde 50 euro voor een billendoekjesverwarmer’ >

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.