In samenwerking met Kek Mama

Kek Mama’s Maartje test sapkuur: ‘Déze groentesap is eigenlijk heel lekker!’

17.05.2022 11:59
sapkuur

“Ik dacht: ‘Joh, ik leef toch al best gezond’? Maar ook dán heeft een sapkuur voordelen voor je lichaam. Want tijdens de detox van drie dagen krijg ik namelijk voedingsstoffen van meer dan negen kilo(!) rauwe, biologische groente en fruit binnen. Kan ik zelf niet tegenop persen.”

Vitaminebommetje

Ken je de detox van Sapje al? Zij persen lekker biologisch sap met de slowjuicer en brengen de sapjes naar jou toe. Hun sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit hier, en wat specerijen, kruiden en zeewier daar, voegen ze smaak en gezonde voedingsstoffen toe. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale boeren. Maartje werd nieuwsgierig en mocht het drie dagen uitproberen.

Aan de slag

Maartje: “Nadat ik mijn doos vrolijk gekleurde sapjes ontvang – inclusief duidelijke uitleg – ga ik aan de slag. Weg met al dat slechte thuiswerk-snaai. Niet per se om af te vallen, maar een reset en meer groente is zeker nodig, vind ikzelf. ‘Dankzij de gezonde voedingsstoffen in deze biologische sapkuren help je jouw immuunsysteem en vitaliteit’ lees ik. Dat vind ik nodig, na twee keer corona te hebben gehad. Ik krijg sap, soepjes en shotjes. “

Smullen

“Wow, dit smaakt zelfs lékker! Dat had ik niet verwacht. De groentesappen van Sapje zijn allemaal zo lekker op smaak. Niks bitter of saai. Ik proef lekkere zoete combinaties. Net of ik een sapje in een hippe lunchtent bestel. Het voelt als opkikker, met fijne vitaminen, mineralen en antioxidanten. En makkelijk: geen gedoe met schillen, snijden en persen in de keuken. Dat smaakt naar meer.”

Volhouden 

“Na een shotje hier en nog wat sapjes daar, is het tijd voor het avondeten. Ik heb een verse tomatensoep klaarstaan. Fijn om wat warms te ‘eten’. Ook die smaakt erg lekker. Vindt het gezin ook, die stiekem een lepeltje meesnoept. Voor ik het weet zit mijn eerste dag erop. Omgevlogen.

De volgende dag krijg ik einde dag wel echt een onrustig gevoel. Ik lees in de handleiding dat ik, als ik het wil en niet helemaal volhou, een salade kan eten. Dat doe ik, want ik mis het kauwen, heb geen zin in hoofdpijn en vind een salade ook gewoon goed en gezond. Verder hou ik mij keurig aan de detox.”

En door

“Zo hou ik de drie dagen wel vol. Ik merk dat ik me fris en energiek ga voelen. Het geeft best een kick om al die ongezonde troep even te laten staan. Drie dagen zonder wijn, koffie, en ongezond eten, maar boordevol vitaminen en verse sappen vind ik best een prestatie. “

Het oordeel

“Ook al miste ik het al snel om iets te kauwen, ik had geen honger. De sappen waren lekker en vulden prima. Voor mij was het echt een goede een ‘reset’ om weer wat gezonder te eten. Ook na de detox. Het waren zoveel sapjes dat ik niet eens alles op kreeg in drie dagen. En -okay best fijn – een kilo afgevallen. Maar daar ging het mij niet om. Het heeft mij vooral gestimuleerd om, naast gezond eten, elke dag een groentesapje te blijven drinken om zo ook dagelijks mijn groente en fruit-boost binnen te krijgen. Met deze lekkere smaken ga ik dat prima volhouden. Mijn dochter snoept zelfs hier en daar een sapje uit de koelkast, gewoon als lekker tussendoortje. Ideaal voor kinderen die weigeren om groenten te eten.”

Wil jij ook je lichaam eens extra goed verzorgen en je immuunsysteem een lekkere boost geven? Mooi meegenomen: met de code ‘KEK10SAPJE’ krijg je 10 procent korting op jouw aankoop. Meer weten? Kijk op: Sap.je