In samenwerking met Kek Mama

Sinterklaas: zo maak jij samen met je kind de lekkerste (en allermooiste) gekleurde kruidnoten

01.11.2022 11:39
pepernoten

Zie ginds komt de stoomboot: Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer bijna in het land en het heerlijke avondje komt gezellig dichtbij. Tijd om samen met je kind bakken met voorpret te beleven. Wat dacht je van lekker knutselen en smikkelen tegelijk? Deze kruidnoten zien eruit als een feest, zijn makkelijk en spannend om te maken en smaken o zó lekker. Hier maak je de blits mee.

Dit heb je nodig:

  • 100 g pure chocolade Fairtrade 72%
  • 100 g witte chocolade Fairtrade
  • 100 g melkchocolade Fairtrade
  • 1 zak kruidnoten (200 g)
  • 2 el topping disco (Dr. Oetker, 65 g)
  • 3 el topping regenboogfantasie (Dr. Oetker, 152 g)
  • Bakpapier
  • Deze boodschappen vind je bij PLUS

Zo maak je het:

  1. Deze voorbereiding doe jij. Hak de drie kleuren chocolade in kleine stukjes, maar houd ze wel apart. Smelt ze apart au bain-marie: hang een vuurvaste kom boven een pan met een laag water. Zorg dat de kom, het water niet raakt. Doe de chocolade in de kom en breng het water aan de kook. Laat de chocolade al roerend smelten.
  2. Nu is je kind aan de beurt. Doop de kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze gezellig met de verschillende soorten sprinkles, hagelslag of eetbare bloemetjes. Ook een leuke truc: zigzag er met een vork een andere kleur chocolade over. Leg de ingepakte kruidnoten op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat en laat de chocolade hard worden. Duurt het te lang, zet ze dan 20 minuten in de koelkast.

Zo bewaar je deze feestnoten:

Gelukkig maar, ze zijn het lekkerste om snel op te eten – vindt je kind vast geen enkel probleem. Je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel. Ze zijn dan ongeveer een week houdbaar, nog gewoon erg lekker, maar vaak niet meer zo krokant.

Pak lekker uit met Sinterklaas

Ben jij op zoek naar die ene chocoladeletter of heb je nog lekker strooigoed nodig voor Sinterklaasavond? Bij PLUS vind je alles om met Sinterklaas lekker uit te pakken. Smikkelen wordt het sowieso met de fijne Sinterklaas recepten. Kun je thuis lekker en gezellig samen mee aan de bak. Bekijk het gehele Sinterklaas assortiment en laat dat heerlijk avondje maar komen.