In samenwerking met Kek Mama

Snel, makkelijk én perfect voor het warme weer: deze groentebom-pasta van TV-kok Sandra Ysbrandy en Lidl 

20.06.2022 05:55

Sandra Ysbrandy is fan van groente. Om jou en je kind te inspireren om meer groente te eten, gaat ze het land in voor de beste groente van eigen bodem. Met deze week een snel en makkelijk recept voor als je tijdens de hitte niet te lang in de keuken wil staan, maar wel iets gezonds op tafel wil zetten: het eenpansgerecht met penne en spinazie.

Ga samen aan de slag met de meest gezonde groente: verse spinazie van eigen bodem. Sandra heeft hiervoor een bezoekje gebracht aan de spinazievelden van teler Martin, en maakte van de supergezonde groente deze heerlijke pasta!

Groente saai? Welnee. Met dit recept maak je er een feestje van voor jou en je kind:

Aan de slag

Bereidingstijd: 20 minuten | Porties: 4 personen

Benodigdheden
120 g zongedroogde tomaten
1 ui
1 knoflook
500 ml groentebouillon
250 g (volkoren) penne
15 g basilicum
400 g verse spinazie
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Hapjespan met deksel

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan. Open het bakje met de gedroogde tomaten en giet de olie in de pan.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak een paar minuten in de pan. Snijd intussen de tomaatjes in reepjes en voeg toe. Giet vervolgens de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de penne toe in de pan, roer goed door en kook met het deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.
  • Haal de blaadjes van de stelen van de basilicum en roer samen met de spinazie door de pasta.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de penne over de borden en strooi er Parmezaanse kaas over

Lekker bij Lidl

Hoe verser, hoe lekkerder natuurlijk. Wist je dat Lidl al tien keer bekroond is tot de beste supermarkt in groente en fruit? Dat is niet voor niets. Lidl koopt rechtstreeks van hun eigen boeren en telers. Zonder tussenkomst van groothandels of veilingen. Zo komt het sneller, goedkoper en verser in de winkels aan en kan het zo maar zijn dat de gisteren geoogste sappige asperges of frisse prei vandaag al op jouw bord liggen. Geen toeval dus, die tien keer.

Inspiratie nodig?

Ben je ook altijd zo inspiratieloos voor je kids als het om groenten gaat? Dat hoeft niet meer. Want je kookt lekker en gezond in een handomdraai met de beste groente en fruit van Lidl en de lekkere recepten van TV-kok Sandra Ysbrandy. Kijk op recepten.lidl.nl.