In samenwerking met Kek Mama

De vitaminegummies van Yummygums: wat vinden kinderen ervan?

30.03.2023 09:00

Natuurlijk proberen we kinderen mee te geven dat ze gezond moeten eten. Maar hé, die strijd om een stronk broccoli of vitaminepil? Daar heb je ook niet altijd zin in. Gelukkig maakt supplementenmerk Yummygums gezonde gewoontes leuk. Hun suikervrije vitaminegummies bevatten essentiële vitamines en mineralen als aanvulling op je voeding, maar zien er ook nog eens vrolijk uit en smaken heerlijk fruitig. Als dat geen feest is voor je kind…

En voor jezelf, want Yummygums heeft ook supplementen voor volwassenen – of je nu op zoek bent naar meer energie bij moeheid, sterker haar of een portie vitamine D tijdens de donkere dagen. ‘Te lekker om te vergeten’, zo stelt het merk. Kek Mama’s Jannine, Lisa en Malu en hun kinderen namen de proef op de som met de Omega-3, Kids- en Multi+-variant.

Zonder morren

Lisa, moeder van Bobbi (4) en Nova (2): “Van die harde vitaminepillen moet Bobbi niets hebben; ze spuugt ze meteen weer uit, waardoor het altijd een strijd was om ze ze überhaupt bij d’r binnen te krijgen. Ik was daarom best sceptisch toen ik haar de gummies gaf. Direct uit het potje wilde Bobbi ze in het begin niet eten, maar met een beetje afleiding at ze tijdens het spelen wonderbaarlijk genoeg zowel de ‘Kids’ als de ‘Omega 3’ zonder morren op. En nu vindt ze het zelfs aan tafel prima om ze te nemen. Omdat ik zelf niet zo’n zoetekauw ben, was ik bang dat ik de Yummygums te zoet zou vinden. Maar eerlijk is eerlijk: dat valt reuze mee. Vooral de Omega 3-variant is wat subtieler qua smaak – die vind ik het lekkerst. En Bobbi? Die krijgt geen genoeg van de Kids-gummies.”

Zoet feestje

Jannine, moeder van Elin (10) en Mats (7): “Mats en Elin zaten al een tijdje te loeren naar de potjes en waren blij toen ze ze eindelijk mochten proeven. Niet zo gek; alles wat zoetigheid uitstraalt vinden ze een feestje. De geur van de Omega 3-gummies ruikt wat minder zoet. Dat vond ik juist fijn, maar ik dacht dat mijn kinderen deze minder zouden vinden. Grappig genoeg vindt Elin die juist het lekkerst. Zij werd in de week dat we de gummies gingen testen ziek en kreeg geen hap door haar keel, maar de Yummygumms lustte ze nog wel. Perfect, want zo wist ik dat ze in elk geval de nodige vitaminen binnenkreeg. En een fijn extraatje: ze bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”

Wat de boer niet kent…

Malu, moeder van Mack (4) en Mosi (8 maanden): “‘Wat eet jij?’, vroeg Mack toen ik opzichtig een felrode gummie met veel ge-hmmm en bombarie in m’n mond stopte. Mack is van het soort ‘wat de boer niet kent, eet hij niet’, maar als hij iemand anders ziet eten, wil hij het ineens wel. Dé perfecte tactiek om hem aan de gummies te krijgen, dacht ik. En ja hoor, ook hij wilde er wel eentje proeven toen ik ze oprecht lekker vond. Omega-3 ging wat stroef in het begin – snap ik ook wel, die zijn wat minder zoet van smaak – maar nadat hij de rode (Kids) had geproefd durfde hij het aan. Ik heb hem vooral geprobeerd om niet te pushen, en ongelofelijk maar waar: sinds kort helpt hij míj er elke ochtend aan herinneren dat we ze nog moeten nemen.”

Korting op jouw aankoop

Tijdens het griepseizoen – en eigenlijk het hele jaar door – is extra vitaminesupport in de vorm van een supplement geen overbodige luxe. En wil je dat je kind ook wat extra’s binnen krijgt? Kies dan voor de suikervrije en vegan vitaminegummies van Yummygums. Die bevatten essentiële vitamines en mineralen als aanvulling op je voeding én geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Zelf proeven? Met de code KEKMAMA20 krijg je nu 20% korting op jouw aankoop.
(Geldig op losse gummies en niet in combinatie met andere acties)