Beeld: Getty
Beeld: Getty

Appel, doperwten of wortelen: de gloednieuwe potjes van Olvarit bevatten pure ingrediënten, waarbij altijd één groente- of fruitsoort duidelijk op de voorgrond aanwezig is. Dit is belangrijk voor de smaakontwikkeling zodat je kindje duidelijk smaken leert herkennen en waarderen.

Olvarit gebruikt vanaf nu alleen nog maar pure smaken, zodat je kind deze tijdens het eten duidelijk herkent en proeft. Dan is de kans groter dat hij deze smaken accepteert en goed gaat eten als-ie wat ouder is.

 

Proeven en testen

Er zijn potjes met alleen maar één smaak voor baby’s tot complete maaltijden voor peuters. En om te kijken of het nou echt zoveel lekkerder is geworden, onderwierp Olvarit moeders en vaders van Het Testpanel aan de nieuwe potjes. De reacties zijn positief: 98% van de testers is tevreden met Olvarit babyvoeding. Sommige ouders waren zelfs zó nieuwsgierig, dat ze zelf ook wilden proeven. “Het smaakt heel puur, alsof ik het zelf vers gemaakt zou hebben”, zegt de 28-jarige Anna. Ook Ingrid is enthousiast. “Je proeft duidelijk de smaken van de groenten of het fruit die op het potje beschreven staan.”

 

Nog meer resultaten

  • 96% van de testers ziet dat zijn/haar kindje geniet van het groente- of fruithapje van Olvarit.
  • 92% van de testers proeft dat er alleen pure ingrediënten in de potjes van Olvarit zitten.
  • 9 op de 10 testers vindt dat er duidelijk een herkenbare groente- of fruitsoort op de voorgrond aanwezig is in de voeding.

 

Meer weten?

Kijk op de website van OIvarit.

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >