In samenwerking met Kek Mama

Een moeilijke eter thuis? Daar ga je zo mee om!

09.05.2024 11:27

Voor veel ouders is het een herkenbare struggle: eten. Bij groente kun je je er wellicht iets bij voorstellen dat je kleintje zijn neus er voor ophaalt. Maar soms gaat zelfs het meest simpele broodje er niet eens in… Tijd om het jezelf gemakkelijker te maken. Hoe? Lees snel verder!

Ondanks alle lekkere belegkeuzes, kan de broodmaaltijd net zo’n strijd zijn als het eten van groentes. Van pitjes of de korst tot de kleur van het brood; je kind laat vaak heel duidelijk weten waar ‘ie niet van houdt. Erachter komen wat je kleintje wél lekker vindt is een hele andere uitdaging. Deze eenvoudige tips helpen je op weg:

Vraag advies aan je bakker

Laat je eens adviseren door de bakker! Bakkers met het keurmerk ‘De Echte Bakker’* kennen hun eigen assortiment als de beste. En er zijn vaak veel meer opties dan jij voor mogelijk houdt. Dus vraag eens om hulp. Bijvoorbeeld: Welk brood kan ik nemen als mijn kind niet van witbrood en pitjes houdt? Hebben jullie ook een ander soort witte bolletjes? Of welke soorten bruin brood verkopen jullie? Voor iedere eter hebben zij de lekkerste broden en verwenproducten. 

Houd een proeverij

Als je er nog niet helemaal achter bent wat je kind nou wel en niet lekker vindt, houd dan een proeverijtje. Koop wat verschillende broden, bolletjes en zoete en/of hartige snacks, beleg het brood en de bolletjes, snijd alles tot kleine hapjes en serveer het aan je kind als een ‘high tea’. Dat zal voor je kleintje direct al een stuk interessanter klinken.

Maak er een gezellig eetmoment van en heel belangrijk: take notes! Waar pakt je kind er eentje extra van en wat laat ‘ie liggen? Al deze dingen kunnen je helpen om het eten leuker en – nog veel belangrijker – makkelijker te maken.

Wissel af met lekkernijen

Niet alleen voor bolletjes of broden kun je bij een Echte Bakker terecht. Wist je dat ze de lekkerste seizoensproducten en specialiteiten uit de regio verkopen? En, als je je dan toch duikt in al het lekkers wat een Echte Bakker te bieden heeft, vergeet dan vooral jezelf ook niet. 😉 Denk aan de kerststol met amandelspijs, croissants en krokant desembrood. 

Door de broodmaaltijd af en toe op te leuken met iets nieuws, wordt het voor je kleintje interessanter en écht iets om naar uit te kijken. Gek op Brabantse lekkernijen? Maak de ‘high tea’ dan helemaal af met een lekker worstenbroodje. Of duik naar Zeeland met een Zeeuwse bolus. Roots in het hoge Noorden? Dan mag de Friese oranjekoek of het suikerbrood natuurlijk niet ontbreken op tafel!

*Bakkers die het keurmerk ‘De Echte Bakker’ dragen voldoen aan strenge kwaliteitseisen op productniveau én klantvriendelijkheid, en moeten daarin hoger scoren dan een gemiddelde bakker in Nederland. Nederland telt ruim 300 Echte Bakker winkels die het keurmerk dragen. De winkels met dit keurmerk zijn opzichzelfstaande winkels.Wil jij een Echte Bakker bij jou om de hoek vinden? Met deze handige tool vind je snel een locatie bij jou in de buurt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Echte Bakkersgilde.