Hij moet echt even bij zijn moeder langs, zij moet een kopje suiker halen bij de buurvrouw. Met andere woorden: soms hebben we helemaal geen zin in kindergedoe en zit er maar één ding op: ontsnappen.
Lees verder onder de advertentie
Roos (36):
“Mijn vriend doet mee aan elke wielerronde, maar ik weet natuurlijk best dat het laatste uur niet op de weg, maar op het terras plaatsvindt.”
Bas (41): “Ah, net zoiets als jouw skatemiddagen waarop je met zongebruinde voeten thuiskomt?”
Spontane uitlaatsessie
Frank (40):
“Mijn vriendin werkt, ik zorg voor onze kinderen. Behalve wanneer ze een keertje vroeger thuis is, want dan moet de hond om half zes uit. Nee, dat hoeft-ie op de andere dagen niet, want dan sta ik er alleen voor tijdens het spitsuur.
“Ik grijp een kans op wat rust als-ie voor mijn voeten ligt, en dat beest doe ik er ook een plezier mee”
Lees verder onder de advertentie
Ik grijp een kans op wat rust graag als-ie voor mijn voeten ligt, en dat beest doe ik er ook een plezier mee. Bovendien: niemand die tijdens zo’n spontane uitlaatsessie zeurt over mijn stiekeme sigaretje.”
“Als de herrie in huis me echt te gortig wordt en mijn man schaamteloos onderuit zit terwijl ik na de was, boodschappen, opruimen en de kinderen verzorgen óók nog moet koken, smeer ik ’m gewoon. Ik roep: ‘Even kijken of de buurvrouw nog rijst heeft’, waarna ik de deur uit storm en zij steevast een fles rosé openrukt. Daarna belandt zelden nog een gezonde maaltijd op tafel, omdat mijn man de kinderen in mijn afwezigheid allang een afhaalpizza heeft beloofd.”
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.