Smoesjes om eigen bestwil: ‘Even kijken of de buurvrouw nog rijst heeft’

05.04.2023 08:32
smoesjes om eigen bestwil Beeld: Getty Images

Hij moet echt even bij zijn moeder langs, zij moet een kopje suiker halen bij de buurvrouw. Met andere woorden: soms hebben we helemaal geen zin in kindergedoe en zit er maar één ding op: ontsnappen.

Roos (36): “Mijn vriend doet mee aan elke wielerronde, maar ik weet natuurlijk best dat het laatste uur niet op de weg, maar op het terras plaatsvindt.”

Bas (41): “Ah, net zoiets als jouw skatemiddagen waarop je met zongebruinde voeten thuiskomt?”

Spontane uitlaatsessie

Frank (40): “Mijn vriendin werkt, ik zorg voor onze kinderen. Behalve wanneer ze een keertje vroeger thuis is, want dan moet de hond om half zes uit. Nee, dat hoeft-ie op de andere dagen niet, want dan sta ik er alleen voor tijdens het spitsuur.

“Ik grijp een kans op wat rust als-ie voor mijn voeten ligt, en dat beest doe ik er ook een plezier mee”

Ik grijp een kans op wat rust graag als-ie voor mijn voeten ligt, en dat beest doe ik er ook een plezier mee. Bovendien: niemand die tijdens zo’n spontane uitlaatsessie zeurt over mijn stiekeme sigaretje.”

Lees ook – Moeder-smoesjes: ‘De ‘zelfgemaakte’ taart kwam bij de banketbakker vandaan’ >

Even naar de buurvrouw

Xin (38): “Als de herrie in huis me echt te gortig wordt en mijn man schaamteloos onderuit zit terwijl ik na de was, boodschappen, opruimen en de kinderen verzorgen óók nog moet koken, smeer ik ’m gewoon. Ik roep: ‘Even kijken of de buurvrouw nog rijst heeft’, waarna ik de deur uit storm en zij steevast een fles rosé openrukt. Daarna belandt zelden nog een gezonde maaltijd op tafel, omdat mijn man de kinderen in mijn afwezigheid allang een afhaalpizza heeft beloofd.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.