7x recepten die je in een kwartier op tafel zet

24.09.2020 13:22
recepten binnen kwartier op tafel avondeten Beeld: Shutterstock

Doordeweeks – en oké, soms ook in het weekend – hebben we geen zin om lang in de keuken te staan. Doe daarom je voordeel met één van deze fijne recepten: je zet ze binnen een kwartier op tafel én zijn superlekker. Smakelijk!

Healthy pizza

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pizza met biet & geitenkaas ?? Wat een frisse en smeuige verassing op een pizza is dit! Alsof je een heerlijke pizza en frisse salade in een hebt. Echt een winner, wat ons betreft! Het feit dat je kant en klaar pizzadeeg gebruikt maakt dit heel snel en makkelijk om te maken, maar toch smaakt het zelf gemaakt en vers! Dit is een nieuw favorietje in ons gezin:) 2pp 25 min [ ] 2 gekookte bieten [ ] Lente ui [ ] AH vers pizzadeeg met saus [ ] 125g zachte geitenkaas [ ] Pistache [ ] Waterkers [ ] Balsamico glaze Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de tomaten saus. Snijd de bieten in plakken en verdeel over de bodem. Top af met lente ui in ringetjes, verkruimelde geitenkaas en gezouten pistache. Zet 15 min in de oven op 220 graden. Wanneer het klaar is drapeer je de pizza met waterkers en drizzle je de balsamico glaze er overheen. Voila, eet smakelijk ❤ Variant voor de kids ?‍?‍?‍?: als jouw kinderen iets minder avontuurlijk zijn (zoals die van ons), dan laat je een gedeelte van de pizza leeg en strooi je er geraspte kaas over, in plaats van de biet combi 😉 iedereen blij! #instafood #familyfood #gezondeten #moeder #healthymom #gezondemama #pizza #vegetarischrecept #vegetarianrecipes #beetroot #biet #dinner #recept #avondeten #snellemaaltijd #snellerecepten #makkelijkerecepten #moeder #mom #foodie #genieten #nomnom #healthy #heerlijk

Een bericht gedeeld door Laura Alida (@lauraalida2020) op

Lust iedereen en is in een mum van tijd gemaakt – mits je kant en klaar pizzadeeg gebruikt. Deze variant is met bietjes en geitenkaas, maar voor je kind beleg je een deel gewoon met tomatensaus, kaas en z’n favoriete toppings: is iedereen aan tafel blij. 

 

Tomatensoep

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

15 min. Recept!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dit recept voor (super)makkelijke Chinese tomatensoep heb ik gekregen van een collega van me. Echt waar; veel makkelijker wordt het niet! Deze overheerlijke soep met pit zet je in 15 minuten op tafel zonder er echt werk voor te doen. ? Ideaal toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soep is trouwens echt altijd een goed idee. Als lunch, tussendoortje, voorgerecht en lichte maaltijd. Ik heb zelfs ooit (11 jaar geleden) het soepdieet gevolgd.. Eens en nooit weer ??!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het recept staat nu online, volg de link in m’n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #soep #chinesetomatensoep #tomatensoep #lunch #voorgerecht #tussendoortje #maaltijd #15minutenrecept #lekkereten #lekkerrecept #wewv #watetenwevandaag #meteenbeetjepit #soepje #soeplover #smakelijk #smullen #snelrecept #aantafel #foodie #foodquotesnl

Een bericht gedeeld door SIMONE – Recepten & Fotografie (@foodquotesnl) op

Het fijne aan een kop soep: je kunt ‘m eten als diner, lunch of gewoon als tussendoortje. En de meeste soepen heb je in een handomdraai gemaakt.
Voor deze Chinese tomatensoep heb je kippenbouillon en tomatensaus nodig, plus deze ingrediënten. Eten de kinderen ook mee, dan doe je wat zuiniger met de ketjap en cayennepeper.

 

Gehaktballetjes

Reken maar dat je je kind hier blij mee maakt. En je hebt ze in no time gemaakt: gehakt draaien, kort bakken en aanvallen maar.
 

Lees ook:
6x best wel mislukte gezonde gerechten >

 

Gnocchi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze gnocchi caprese wordt je nieuwe lievelingsrecept voor die dagen dat je uitgeblust bent (en dat hebben we allemaal weleens). Klaar in minder dan tien minuten en comfort food tot en met. Kant-en-klare gnocchi zijn een lifesaver: je kunt deze vers maar ook gedroogd kopen. Tip: bewaar de gedroogde standaard in je keukenkastje en je hebt áltijd wat te eten in huis. Met een beetje beurre noisette en een handje paddenstoelen of verse kruiden heb je meteen een maaltijd. Nog beter: zorg voor twee flinke handen kerstomaatjes en maak deze gnocchi caprese. Verse basilicum erbij, burrata en Parmezaanse kaas on top en je eet als een koning.⁠ ⁠ ⁠ Het recept staat natuurlijk op Culy.nl! ?⁠ ⁠ ? TIP: bewaar deze foto via de save-knop zodat je dit recept erbij kunt nemen op inspiratieloze dagen #culyhomemade #italianfood #pasta #gemakkelijkrecept #watetenwevandaag #food #recepten #foodiesofinstagram #foodlove #easyrecipe #makkelijkrecept #snelrecept ⁠#gnocchi #caprese #pastacaprese #gnocchicaprese

Een bericht gedeeld door Culy.nl (@culynl) op

Fan van pasta? Vergeet dan even die spaghetti of penne en ga voor deze gnocchi caprese: heerlijk zachte deegballetjes met tomaatjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Geloof ons: binnen tien minuten waan jij je op een Venetiaans terras.

 

Bami goreng

Een topper als je fan bent van de Aziatische keuken. Hier lees je hoe je dit gerecht op tafel tovert (en dat gaat een stuk sneller dan naar de Chinees rijden).

 

Wraps

Snel klaar, handig om uit de hand te eten én je kunt er heel veel varianten van maken: wraps zijn ideaal als simpel (maar lekker) diner. Oh, en dan zitten deze nog eens boordevol groenten, dus ze zijn nog gezond ook.

 

Gepofte aardappel

Weer eens wat anders én het oog wil ook wat, toch? Ga voor een gewone of zoete aardappel en vul ‘m naar wens, bijvoorbeeld met één van deze ingrediënten.

 

 

Nog meer culinaire inspiratie?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >