Moeder-smoesjes: ‘De ‘zelfgemaakte’ taart kwam bij de banketbakker vandaan’

03.09.2022 11:22
geen verjaardagsfeestjes

Het leven is al ingewikkeld genoeg, daarom haalt Veerle de ‘huisgemaakte’ taart gewoon bij de banketbakker en oogst Jitske op schooldiners lof met haar ‘zelfgemaakte’ salades. Lees en leer van deze slimme moeders.

Jitske (41): “Op de school van mijn kinderen heerst een hoog ouderparticipatie-ideaal en ook op culinair gebied wordt er het een en ander van je verlangd. Een crime als je, zoals ik, totaal geen keukenprinses bent.

Saladebar

Toch wordt er elk kerst-, paas- en zomerdiner weer reikhalzend uitgekeken naar mijn heerlijke maaltijdsalades. De ene keer met tonijn, dan weer met walnoten en appel of een lekkere koude pastavariant. Ik vertel maar niet dat ik die gewoon op mijn werk uit de saladebar schep.”

Lees ook – Déze leugens maken het leven van ouders een stuk makkelijker >

Zelfgemaakte kwarktaart

Veerle (44): “‘Heerlijke kwarktaart! Zelfgemaakt?’ vroeg het clubje scoutingmoeders die deze keer bij mij kwamen vergaderen over het nieuwe seizoen.

Ja, knikte ik braaf, omdat ik inschatte dat dat een sociaal wenselijk antwoord was, met al die creatieve moeders om me heen. Helaas wilden drie moeders meteen het recept. Stamelend bood ik aan het in onze app te zetten, ondertussen de blossen op mijn wangen negerend.

“Helaas wilden drie moeders meteen het recept.”

Nu ben ik al dagen offline, omdat ik geen flauw idee heb wat er in die frambozenkwarktaart van de banketbakker zat en ook niet durf op te biechten dat ik nooit bak.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.