‘Ik vermoed dat mijn vriend onze seksuele onthouding als straf gebruikt’

17.10.2022 10:00

Petra (33) woont samen met Mick (35), een fanatiek bodybuilder. Na de geboorte van hun zoon (3) vond Petra dat al dat sporten maar eens wat minder moest.

“Hij was bodybuilder toen ik hem leerde kennen, ik vooral een huismus. Prima te combineren, dacht ik, straalverliefd op mijn 26e. Maar puntje bij paaltje zat ik elke avond alleen. Zo’n hobby neemt nogal wat tijd in beslag, om over de hoeveelheden kip en broccoli die ik diende aan te slepen nog maar te zwijgen.

Minder sporten

Dat moest anders, vond ik toen ik eenmaal zwanger was van onze zoon. Als ik in mijn eentje voor een kind wilde zorgen had ik wel voor een zaaddonor gekozen; dat sporten moest echt minder. Mick stemde toe, maar gelukkig was hij niet met de situatie. Bodybuilden is een dagtaak, die kun je niet laten verslonzen. Zelfs niet voor een baby.

Als vader is-ie enig, maar mij neemt hij de situatie nog steeds kwalijk. Met zijn trainingsschema stond seks nooit boven aan ons prioriteitenlijstje, maar nu doen we het hooguit eens in de drie weken. Het is ook weinig spectaculair; Mick voelt zich onzeker over zijn lichaam nu hij minder traint. ‘Hallo, de enige uitgezakte ben ik hier’, grap ik weleens. Maar dat is alleen maar olie op het vuur.

Lees ook:
De man van Fabiënne heeft weinig zin in seks >

Onthouding

Ik troost me met de gedachte dat seks in de meeste jonge gezinnen het eerste is wat tijdelijk lijdt onder de kinderen. En eerlijk: meestal ben ik óók te moe. Dat ik het gevoel heb dat Mick onze onthouding toch een beetje als een straf gebruikt, maakt het onderwerp alleen wel beladen. ‘Je moet een kerel niet kooien’, zegt mijn moeder. Maar datzelfde geldt natuurlijk voor mij als ik verplicht elke dag de zorg in mijn eentje draag.

Zodra onze zoon zelfstandiger is, vind ik het vast een zegen als ik geen man heb die elke avond op de bank zit. Kan Mick weer intensiever sporten en wordt het tussen de lakens misschien ook weer wat gezelliger. Seks is toch pas leuk wanneer je kind doorslaapt.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.