Mieke: ‘Mijn 6-jarige zoontje is niet uitgenodigd voor het kinderfeestje van zijn beste vriendje’

26.04.2024 14:21
niet uitgenodigd kinderfeestje beste vriend Bron: Pexels

Kinderfeestjes zijn super leuk, maar soms ook erg ingewikkeld. Wie nodig je bijvoorbeeld wel en wie nodig je niet uit? Mieke ervaart daarvan nu de gevolgen, want haar zoontje is niet uitgenodigd voor het kinderfeestje van zijn beste vriendje.

“Mijn zoontje Max is 6 jaar en zijn beste vriendje, Tim, geeft binnenkort een feestje. Alleen raad eens wie niet op de gastenlijst staat? Juist, mijn Max.

Niet uitgenodigd

Het is echt hartverscheurend om te zien hoe teleurgesteld hij was toen hij erachter kwam. Zijn gezichtje, dat normaal gesproken straalt van geluk, stond zo intens verdrietig. Hij snapte gewoon niet waarom hij niet mag komen. Logisch, want Tik en Max zijn onafscheidelijk! Ze spelen elke dag samen in de speeltuin, delen hun snoepjes en lopen vaak zelfs hand in hand. Hoe kan Tim hem nou zomaar negeren als het op zijn feestje aankomt?

Lees ook: ‘Waarom onze kinderen nooit naar verjaardagsfeestjes gaan’

Op het moment dat ik het hoorde wilde ik echt naar die moeder toe rennen en haar vragen wat er aan de hand was. Toch deed ik het niet, want wat als ik het verkeerd begrijp? Misschien is er een goede reden waarom mijn kleine man niet is uitgenodigd. Maar eerlijk gezegd kan ik me geen enkele reden voorstellen die dit zou rechtvaardigen.

Teleurgesteld door vrienden

Wat als Tim gewoon niet zo’n goede vriend is als we dachten? Dat idee alleen al doet pijn. Het is moeilijk om te accepteren dat je kind soms teleurgesteld zal worden door zijn vrienden. Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is en zich geliefd voelt, toch?

Maar nu zit ik met een dilemma, moet ik die moeder aanspreken? Moet ik haar confronteren met het feit dat ze mijn kind heeft buitengesloten? Maar wat als ik daarmee de vriendschap tussen de jongens verpest? Misschien moet ik gewoon de boel laten rusten en hopen dat het vanzelf overwaait.

Moederinstict

Toch druist dat volledig in tegen mijn moederinstinct. Als mijn kind pijn lijdt, wil ik hem beschermen. Ik wil voor hem opkomen, zelfs als dat betekent dat ik een ongemakkelijk gesprek moet voeren met een andere moeder.

Lees ook: Moederinstinct: ‘Ik voelde aan alles dat ik de kinderopvang moest bellen’

Ik denk dat ik het gewoon moet doen. Ik moet die moeder vragen waarom Max niet welkom is op het feestje. Niet op een agressieve manier, maar gewoon om wat duidelijkheid te krijgen. Misschien heeft ze er niet eens bij stilgestaan dat mijn zoon zich buitengesloten voelt. En wie weet, misschien kunnen we het oplossen op een manier die voor iedereen werkt.

Toch ben ik benieuwd wat andere ervan vinden, moet ik haar aanspreken? Of moet ik het erbij laten?”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.