De man van Fabiënne heeft weinig zin in seks: ‘Ik heb het gevoel dat mijn genot voor hem een rotklusje is’

08.04.2021 08:11
man vindt seks veel werk Beeld: Shutterstock

Fabiënne (36) is getrouwd met Roel (43). Ze hebben twee zonen (8 en 4) en een dochter (6). Waar Fabiënne haar liefde graag uit in een lange, liefdevolle vrijpartij, ligt Roel liever een avond ingekakt in elkaars armen voor Netflix.

“Seks: mijn man Roel vindt het gewoon heel veel werk. Niet dat hij er geen zin in heeft. ‘Als je jeuk hebt, moet je krabben’, roept-ie graag. Waar zijn vrienden bij zijn, bij voorkeur, want dat er in de praktijk weinig van terechtkomt weet niemand. Met z’n tweeën tenminste; wat hij in zijn eentje afkrabt – geen idee. Vrijen doe je samen. En natuurlijk kan ik best leven met af en toe een vluggertje in het weekend als de kinderen ’s ochtends nog slapen. Maar wil ik er ook wat lol aan beleven, dan heb ik tijd en aandacht nodig, en die heeft Roel niet.

In de eerste jaren van onze relatie besprongen we elkaar als het even kon elke dag. Misschien werd ik toen ook wel makkelijker opgewonden. Nu vraagt hij tijdens het voorspel: ‘Ben je nog niet klaar?’ Nou, dat ben ik dan wel, ja – maar niet op de manier die ik zou willen. Gemiddeld doen we het eens in de twee weken. Niet genoeg voor mijn bevrediging, maar Roel lijkt er geen last van te hebben.
 

Lees ook
Geen zin in seks? Dit zijn de oorzaken (en zó krijg je weer zin) >

 

Aantrekkelijk

Ik heb weleens een seksuoloog voorgesteld, maar dat vindt-ie iets voor geitenwollensokken. Alsof je je er ter plekke op de tantra moet storten. ‘We doen het toch nog steeds?’ vindt Roel. Maar dat ik het gevoel heb dat mijn genot voor hem een rotklusje is, tast me op slechte dagen ronduit aan in mijn vrouwelijkheid.

Na drie kinderen is mijn lijf niet meer wat het geweest is. En er zijn dagen dat de gezinshectiek zo groot is dat ik blij ben als ik een veeg mascara op mijn wimpers heb weten te smeren, terwijl ik vroeger altijd strak in de make-up zat. Maar hé, denk ik dan, dat bierbuikje van jou zat er vroeger ook niet.

Bovendien: kijk wat we hebben rondlopen samen – ik word er potdorie weer verliefd van als ik er alleen al aan denk. Waar ik dat graag uit in een lange, liefdevolle vrijpartij, ligt Roel liever een avond met mij in zijn armen voor Netflix. Ingekakt. ‘Knuffelen is ook lekker’, mompelt hij dan tevreden. En dat meent hij, want dat hij van me houdt, daar twijfel ik niet aan. Hij noemt me zijn ‘rustpunt’. Natuurlijk proef ik daar liefde in, maar het klinkt alsof ik een soort zitzak ben in plaats van de vrouw die hij ooit met naaldhakken en al wilde verslinden.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.