Seksuologe geeft advies: wat als je partner geen seks meer wil?

03.01.2020 08:55
partner wil geen sex meer

Het is volgens seksuologe Hanneke Termeer een veel voorkomend probleem in haar praktijk: dat een van de twee geen behoefte (meer) heeft aan seks.

Maar wat kun je hieraan doen? 
 

Van goeden huize

Termeer: “Het is menselijk gedrag dat je er op zo’n moment van uitgaat dat het aan jou ligt”, vertelt ze. “Je denkt dat je niet meer aantrekkelijk bent, niet goed genoeg bent of dat hij/zij een ander wil. Maar negen van de tien keer is dit niet zo.” De seksuologe adviseert dan ook om het niet direct op jezelf te betrekken. Bespreek het met elkaar. “Je moet van goeden huize komen om dit probleem aan te durven halen, maar het is wel het beste.”
 

Lees ook
Dat wordt een spannende avond: 7x opwindende seksspeeltjes >

 

‘Doet-ie het of doet-ie het niet?’

Het probleem ligt volgens Hanneke vaak heel ergens anders: de partner heeft het druk op werk, of heeft last van lichamelijke klachten zoals beginnende erectieproblemen, met als gevolg: ‘prestatiedrang’. “Als een man steeds bezig is met ‘doet-ie het of doet-ie het niet’ kan dat impact hebben op jullie seksleven. Probeer hier geduldig mee om te gaan, want alleen dan kan die druk verdwijnen.”
 

Lees ook
Zó organiseer je een spannende avond met je partner >

 

Niet vreemd

Wel wil de seksuologe duidelijk maken dat het helemaal niet vreemd is dat een van de twee niet altijd zin heeft in seks: “Ik bedoel, je hebt toch ook niet altijd zin om te koken? Maar ga het gesprek wel aan als dit vaak gebeurt.”

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week de beste artikelen in je mailbox >