‘Ik had het niet erg gevonden als iemand me dít had verteld voor ik moeder werd’

25.04.2023 14:47
opvoedbekentenissen jongste kind leuker Beeld: Shutterstock

Het vak van opvoeden is iets dat je gaandeweg leert, maar oh: wat was het fijn geweest als iemand je van tevoren had ingelicht over deze dingen.

Chantal (37): “Het leek me zo idyllisch: mijn baby (Fiona, nu net 1) aan de borst. Inmiddels weet ik: baby’s zijn in alles klein, behalve in zuigkracht. Au, au en nog eens au. Maar hé, wel een blije, rustige baby.”

Reserves

Tessa (45): “Ik had het niet erg gevonden als iemand me had verteld dat reservekleding niet alleen voor kleine kinderen handig is. Toen wij met Bobby (9) en Djaxx (7) lang gingen vliegen, had ik voor mijn jongste van toen één jaar de luiertas volgestopt met reserverompers, broekjes en shirtjes.

“Reservekleding is niet alleen voor kleine kinderen handig”

In de rugzak van Bobby, toen vier, zaten cadeautjes voor onderweg, boekjes en wat speelgoed. Natuurlijk gooide hij nog voor we waren ingestapt al chocolademelk over zijn broek en kotste hij eenmaal in de lucht zijn hele shirt onder.”

Flapjes forever

Alina (32): “Dit overkomt je één keer. Je peuter een pakje sap in de handen geven en zeggen: ‘Drink maar lekker op.’ Die van mij – Mijntje, nu 4 – kneep en fláts: sap all over the place. Zij nat, tapijt goor en een salontafel waar het sap vanaf droop. Mijn beste vriendin was erbij en zei: ‘Had je niet die twee flapjes uitgevouwen dan?’ Uh, nee.”

Lees ook – ‘Opvoeden? Ik doe maar wat’ >

Kraamzorg via YouTube

Sylvia (31): “Omdat ik na de bevalling van Douwe (nu 2) in het ziekenhuis moest blijven, had ik bij thuiskomst geen recht meer op kraamzorg. We moesten het dus allemaal zelf uitzoeken. Thank God voor YouTube! Zoek op ‘baby in bad’ of ‘flesje maken’ als je het echt even allemaal kwijt bent.”

De beruchte luierwissel

Bionda (40): “Daar stond ik dan, midden in de nacht, met een baby van twee dagen oud. En een luier in de aanslag om hem te verschonen. Toen Pepijn (nu 4) op de commode lag, liet hij opeens een keiharde scheet en vloog de poep zo op mijn pyjama. Nooit over nagedacht dat zo’n luierwisselmoment levensgevaarlijk is.”

In drievoud

Merel (44): “Daar liep mijn man dan ’s avonds laat nog onze route door de stad terug. Op zoek naar ‘Broertje’, de knuffel van onze oudste, Fiene (nu 3). Na anderhalf uur vond hij het ding terug op een elektriciteitskastje, lief daar neergezet door andere mensen. Moraal van dit verhaal: knuffels koop je minstens in drievoud zodat er nog eens eentje kwijt kan raken.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.