27x dit denk je als je gaat vliegen met een tweeling

22.07.2022 11:15
vliegen-tweeling vliegen-tweeling

‘Dit doen we wel even’, dacht Tessa. ‘Met twee baby’s van vier maanden oud naar Spanje vliegen. Een vlucht van drie uurtjes: joh, zo gepiept.’

Nou, dit denk je dan ongeveer, als moeder van een tweeling:

 1. Ik heb te weinig voeding mee. O god. Kun je dat kopen op Schiphol? Googelen. En met de andere hand koffers, maxi cosi’s, buggy’s, en handbagage meesjouwen. Lukt prima.
 2. Leuk hoor, die douane, maar eh. Hoe doe je dat als je je buggy in moet klappen en twee kinderen hebt? Help. Ik kan er maar één tegelijk vasthouden.
 3. Water vragen in dat koffietentje, vlug. Vroeger kocht ik hier nog wel eens een tijdschrift. Ach, daar heb ik toch geen tijd voor.
 4. Hoezo mogen we eigenlijk niet naast elkaar zitten in het vliegtuig? Zo flauw. Mijn man drie rijen verder met één van mijn zoons.
 5. Waarom zit ik aan het raam? Ik moet hem toch zo verschonen? En dan met hem in mijn armen over twee passagiers klimmen? Eh…
 6. Als niemand maar zijn luier ruikt…
 7. Vraag me niet hoe, maar het is gelukt. Op die halve vierkante meter in het toilet. Met turbulentie. Maar we zitten weer.
 8. Ach kom op schat, ga nou maar even slapen.
 9. Ik ben in ieder geval bekaf. Zijn we er al?
 10. O nee, niet huilen, sssst. Hier een speen, nog een speen, een konijn, nog een konijn. Wil je rechtop zitten? Nee, niet aan de bril van die meneer trekken.
 11. Stewardess, wil je alsjeblieft deze melk opwarmen? Hoeft echt maar héél even.
 12. Stewardess, is het al klaar? Hij huilt nogal.
 13. Sorry, ja haha, kleintjes hè.
 14. Stewardess, mag ik de melk terug? Het is niet erg als het nog niet warm is. Ik moet het nú geven.
 15. Wel ^#!^!&@$ de melk is gloeiend heet. Sssst, stil maar jongen, ik heb nog wel wat koud water.
 16. Is het oké om gewoon water bij de melk van mijn baby te gooien?
 17. Ik heb geen keuze. Anders kijkt zo het halve vliegtuig naar ons.
 18. Godzijdank hij is stil. Lang leve de melk met koud water.
 19. Zijn we er al?
 20. Nog twee uur. Heb ik zelf al ontbeten? Nou ja, een kop koffie is ook goed.
 21. Kom maar op mijn schoot liggen. Dat mama niet kan bewegen en kramp heeft in haar benen is niet erg.
 22. Waar is papa eigenlijk? Heeft hij Bodi al verschoond? En al melk gegeven?
 23. Ik moet hem waarschuwen.
 24. Stewardess, wil je tegen mijn man zeggen dat de melk écht maar tien seconden opgewarmd hoeft te worden? Ja, haha, ja het was iets te, eh, heet. Geeft niets.
 25. Heb ik deo mee? Het voelt als een work-out dit. En ik kan mijn trui niet uittrekken in deze houding want hij slaapt. Eindelijk.
 26. We landen, we zijn er. Hoe kom ik uit deze stoel met baby en duizend spullen? Vergeet dat konijn niet. Ah, daar is mijn man.
 27. Waarom heb ik maar één draagzak gekocht? Waarom heb ik precies dáár op bezuinigd? Nu moet ik van het vliegtuig naar de gate lopen met een inmiddels best zware knul in mijn armen. Plus handbagage. Waar ik nog vier voorraden voeding in heb zitten.

Dit verhaal verscheen eerder op KekMama.nl

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.