‘Mijn baby weigert de fles, hoe bouw ik veilig de borstvoeding af?’

04.04.2023 06:16
roze moedermelk

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Tania (29) is single moeder van Romeo (7 maanden).

“Drie maanden. Dat was het doel, toen de borstvoeding na vier dagen worstelen eindelijk goed op gang kwam. Die drie maanden werden er ongemerkt zes. Romeo deed het er fantastisch op en ik vond het wel praktisch, dat ik in het holst van de nacht nooit uit bed hoefde om een fles te maken. Maar nu wil ik afbouwen, en weigert mijn kind de fles.

Ik had natuurlijk moeten oefenen. Een keertje kolven en dat door een ander laten geven. Wijsheid achteraf, ik wist niet beter. Ik ga nu pas weer aan het werk, kolven was nooit nodig. Nu zit ik met de gebakken peren.

Lees ook – Hilarisch en effectief: déze briljante hack voor fles-weigerende baby’s wil je proberen >

Afbouwen

Op het kinderdagverblijf, waar hij nu twee ochtenden heeft gewend, zeggen ze dat Romeo vanzelf wel drinkt als hij dorst krijgt, zo gaat het bij alle baby’s. Maar dat vind ik nogal een gok. Ik heb gevraagd of ze hem met een cupje willen voeden als het echt niet lukt, maar dat is te arbeidsintensief.

Ik zie kolven op mijn werk niet zitten, maar zolang mijn baby de fles niet pakt, zie ik geen andere mogelijkheid. Op de opvang krijgt hij ook vocht binnen via zijn fruithapje en hij mag best wat water, maar melk moet wel de hoofdmoot blijven. Hoe bouw ik de borstvoeding toch veilig af, en krijg ik hem zo ver een fles te accepteren?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.