Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Tania (29) is single moeder van Romeo (7 maanden).
“Drie maanden. Dat was het doel, toen de borstvoeding na vier dagen worstelen eindelijk goed op gang kwam. Die drie maanden werden er ongemerkt zes. Romeo deed het er fantastisch op en ik vond het wel praktisch, dat ik in het holst van de nacht nooit uit bed hoefde om een fles te maken. Maar nu wil ik afbouwen, en weigert mijn kind de fles.
Ik had natuurlijk moeten oefenen. Een keertje kolven en dat door een ander laten geven. Wijsheid achteraf, ik wist niet beter. Ik ga nu pas weer aan het werk, kolven was nooit nodig. Nu zit ik met de gebakken peren.
Op het kinderdagverblijf, waar hij nu twee ochtenden heeft gewend, zeggen ze dat Romeo vanzelf wel drinkt als hij dorst krijgt, zo gaat het bij alle baby’s. Maar dat vind ik nogal een gok. Ik heb gevraagd of ze hem met een cupje willen voeden als het echt niet lukt, maar dat is te arbeidsintensief.
Ik zie kolven op mijn werk niet zitten, maar zolang mijn baby de fles niet pakt, zie ik geen andere mogelijkheid. Op de opvang krijgt hij ook vocht binnen via zijn fruithapje en hij mag best wat water, maar melk moet wel de hoofdmoot blijven. Hoe bouw ik de borstvoeding toch veilig af, en krijg ik hem zo ver een fles te accepteren?”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.