Het idee was leuk: ‘De hele straat was uitgerukt om de boel te versieren na mijn bevalling’

31.10.2023 14:29
Kraambezoek blunder Beeld: Getty Images

In alle rust thuis bijkomen van de bevalling, veel tijd alleen met je partner en de baby: je had het allemaal zo mooi uitgedacht. Maar de werkelijkheid bleek iets eh… weerbarstiger.

Fanny (37): “Al ver voor mijn bevalling had ik voor mijn Engelse schoonouders een B&B bij ons in de straat geregeld waar ze twee weken na de uitgerekende datum een week terechtkonden, ideaal. Maar het ging niet helemaal volgens plan: de baby kwam acht dagen te laat en werd gehaald met een keizersnee, en de B&B annuleerde zodat mijn bejaarde schoonouders een stuk verder weg moesten verblijven.

Het gevolg was dat ze eigenlijk de hele dag in ons huis rondscharrelden, terwijl ze zich min of meer lieten bedienen. Zichzelf nuttig maken, ho maar. Ik, net thuis uit het ziekenhuis, sloot me met baby en buikwond op in de slaapkamer en siste geregeld tegen mijn man: ‘Stuur ze weg!’ Maar dat durfde hij niet.”

Lees ook – ‘Mijn neef kwam, inclusief twee hysterische kleuters, op kraambezoek’ >

Surprise, surprise

Evelyn (28): “Het was juli, ik was 37 weken zwanger toen ’s ochtends spontaan mijn vliezen braken. De bevalling kwam op gang, alles verliep volgens het boekje. De verloskundige was tevreden. Tussen de middag aten we een pizza en checkten we nog even de laatste dingen. De weeën volgden elkaar inmiddels steeds sneller op. We gingen naar het ziekenhuis en om 19.40 uur hield ik een kerngezonde dochter in mijn armen: Roos.

Rond 21.15 uur reden we naar huis. Daar wachtte mij een verrassing; de hele straat en onze familie was uitgerukt om de boel te versieren. Ik was nog aan het bijkomen van de bevalling, kon amper lopen en mijn huis stond vol met mensen. Mijn schoonmoeder was druk bezig met koffiezetten, weer een ander hing slingers op. Gelukkig was er ook al een kraamhulp aanwezig en was zij mondig genoeg om iedereen de deur uit te werken.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.