‘Een paar uur na de bevalling stond ze al op de stoep voor kraamvisite’

31.07.2022 11:45
kraamtranen Beeld: Shutterstock

Vlak na de bevalling zit je niet te wachten op spontaan kraambezoek, al helemaal niet van mensen die je nauwelijks kent.

Anna (33), moeder van Max (7) en Victoria (5):

“Onze dochter werd om vijf uur ’s ochtends thuis geboren. Diezelfde dag lag ik heerlijk samen met man Antonio boven op bed van haar te genieten. Mijn ouders, oudooms en oma zouden ’s middags langskomen om onze meid te bewonderen.

Kraambezoek

Tijdens de lunch kwam de kraamverzorgende naar boven: ‘Er staat iemand voor de deur.’ Mijn familie soms, iets te vroeg? Maar nee, het was een vriendin. ‘Ze woont ver weg en zegt dat je ontzettend blij zal zijn om haar te zien.’ Bij ver weg denk ik aan Australië en daar kende ik niemand, dus ik liet de kraamverzorgende het bezoek afwimpelen, maar ze kwam al snel terug: ‘Deze vriendin wil je echt héél graag verrassen!’

Lees ook – ‘Ik verbood kraamvisite de eerste twee weken na mijn bevalling’ >

Wildvreemden

Terwijl ik de trap afliep zag ik geen vriendin uit het buitenland, maar een ex-studiegenoot die een uurtje verderop woont, met haar – voor mij vreemde – partner. Ik schrok me rot. Ik wilde mijn kersverse baby absoluut nog niet tonen aan iemand die ik nauwelijks kende, plus iemand die ik zelfs nog nooit eerder ontmoet had.

“Ik wilde mijn kersverse baby absoluut nog niet tonen aan iemand die ik nauwelijks kende”

Ze had op Facebook gelezen dat mijn dochter was geboren en was toevallig in de buurt. Ze bracht overigens geen cadeau mee. De kracht om er iets van te zeggen had ik niet. Ik liet het gebeuren, maar had er achteraf buikpijn van. Ze durfde ook nog eens te beweren dat ik er zo moe uitzag.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.