‘Toen mijn schoonvader op kraamvisite kwam, kroop hij naast de baby in mijn bed’

05.08.2022 11:54
honden Beeld: Getty Images

Na een heftige bevalling zit je niet bepaald te wachten op plakkende kraamvisite. Al helemaal niet als ze ongevraagd bij je in bed komen liggen.

Marloes (31), moeder van Abel (2) en zwanger van tweede:

“In de dagen na de geboorte van Abel bivakkeerden mijn vriend en ik met hem in onze slaapkamer. De bevalling was heftig geweest en ik kon nauwelijks staan. Om de familie de kans te geven de baby te zien, liet ik ze in onze slaapkamer komen. Abel, die ook aardig wat had doorstaan, lag veilig tussen mij en mijn vriend in het bed. Op die manier kon niemand ongevraagd aan hem zitten.

Gezellig in het kraambed

Mijn schoonvader kwam op de tweede dag op bezoek. Toen ik even naar de wc strompelde, zag hij zijn kans schoon. Hij dook zo, hup, mijn bed in om naast de baby en boven op de kraamverbanden te gaan liggen. Mn vriend schrok ervan, maar durfde zijn pa niet weg te sturen. Ze hebben een vrij complexe relatie en hij wilde hem niet afwijzen.

Toen ik weer terugkeerde van het toilet, bleef mijn schoonvader op mijn plek liggen. Ik stond als een zombie met knikkende knieën te wachten, maar hij voelde zich blijkbaar niet geroepen op te staan. Ik vroeg hem vriendelijk maar dringend of hij nú uit het bed wilde gaan. Vervolgens heb ik mijn vriend het hele bed laten verschonen.

Lees ook: ‘Ga je op kraamvisite? Vergeet deze 9 gouden regels niet’ >

Op slot

Ik ben zelden zo kwaad geweest en het heeft de relatie met mijn schoonvader flink veranderd. Aankomende maand ga ik weer bevallen. Ik heb nu al een slot op de slaapkamerdeur gezet. Voor mijn schoonvader is die kamer verboden terrein.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.