‘Ik trof mijn zonen aan op de keukenvloer, in een zee van chocoladehagels’

27.06.2022 14:01
mama niet oplet hagelslag Beeld: Getty Images

Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Deze tweelingmoeders weten er het fijne van.

Manon (41), moeder van Abel en Ferre (9):

“Ik was even naar boven gelopen om de wasmachine aan te zetten toen ik de luide stemmetjes van onze destijds driejarige tweeling plotseling hoorde verstommen. Dat beloofde niet veel goeds, dus rende ik de trap af.

Griezelig stil

Ik trof mijn zonen heerlijk smikkelend aan op de keukenvloer, met om hen heen een zee van chocoladehagels. In de gauwigheid hadden ze een pak hagelslag van het aanrecht afgetrokken en die over de keukenvloer uitgestrooid.

Ik moest vanbinnen keihard lachen, voelde zelfs vlinders door de schattigheid van het tafereel. Maar natuurlijk heb ik gezegd dat ze dat nóóit meer mogen doen.”

Lees ook: De heerlijke blunders van deze vrouwen blijven ze nog lang achtervolgen >

De olijke tweeling

Mieke (37), moeder van tweeling Calvin en Chuck (5): “Onze tweeling van elf maanden sliep nooit tussen de middag, al sinds hun derde maand niet meer. Maar toen mijn zus kwam oppassen en hen in bed legde, dacht ze dat ze een magische invloed had: de tweeling was verbazend rustig. Toen ik na een uur thuiskwam en bij de heren ging kijken, snapte ik waarom.

“Hun kast, vloer, muren, bedjes, álles zat onder”

Ze waren uit hun slaapzakken gekropen en lagen bij elkaar in bed. Bovendien hadden ze gepoept en de poep overal op gesmeerd. Hun kast, vloer, muren, bedjes, álles zat onder. Na een kleine zenuwinzinking ben ik gaan poetsen. Ik heb Calvin en Chuck daarna maandenlang met hun slaapzak achterstevoren en een badjasceintuur onder het matras door in bed gelegd.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!