Arme oppas: ‘Ze trapt steeds in de streken van onze kinderen’

11.08.2022 06:27
oppas trapt in streken kinderen Beeld: Getty Images

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Linda (33).

Linda (33) woont samen en heeft dochter Renée (5) uit haar vorige huwelijk. Haar vrouw heeft zoon Senn (9) uit een eerdere relatie.

“Renée en Senn zijn twee handen op één buik. Hartstikke mooi, dat is meer dan we hadden durven dromen toen mijn vrouw en ik een relatie kregen. Het is alleen soms lastig dat ze graag samen snode plannen smeden, met Senn als het creatieve brein. Wij kennen hun streken inmiddels, maar hoe we onze oppas Ellen (40) ook op het hart drukken alert te zijn op hun acties, ze trapt er toch vaak in.

Lees ook: Dit kost een oppas gemiddeld >

Mijn zusje is ontvoerd

Een paar maanden geleden speelden de kinderen buiten – ze mogen zonder toezicht op het hofje voor ons huis spelen – toen Senn in paniek naar binnen rende: Renée was verdwenen! Hij zei dat hij een man had gezien en dat Renée met hem had gepraat en dat hij haar daarna niet meer kon vinden.

Ellen helemaal in de stress, natuurlijk. Ze heeft de halve buurt afgezocht, diverse buren opgetrommeld om te helpen en ons op ons werk gebeld. Net toen ze de politie wilde bellen, kwam Renée tevoorschijn uit haar verstopplek op zolder. Geloof me, Senn en Renée waren de enigen die dit heel geestig vonden.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.