Verjaardagspartijtje: ‘Eenmaal thuis stortte hij in op de bank’

21.10.2022 12:49
zoveel_calorieen_verbrand_je_in_je_slaap

Wanneer je geen zin hebt in discussies of je kind zó gi-gan-tisch uitkeek naar z’n uitje doe je soms iets waar je als ouder niet zo trots op bent.

Lucie (33), moeder van Hillie (14) en Luuk (8).

“Wekenlang ging het thuis over niets anders dan het partijtje van Róman, de populairste jongen van de klas. Ze zouden gaan trampolinespringen, lasergamen en naar de Mac. Luuk voelde zich speciaal dat hij als een van de vijf jongens was uitgenodigd.

Hangerig mannetje

De avond ervoor wilde hij vroeg naar bed, want hij moest fit zijn. Maar op de ochtend zelf trof ik een hangerig mannetje op de bank. Rode konen, snotterig en bijna 38 graden koorts. Dit ging hem niet worden. Toen ik hem dat vertelde werd hij zo verdrietig, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om hem thuis te houden.

“Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem thuis te houden”

Uiteindelijk heb ik iets gedaan waar ik niet trots op ben. Normaal ben ik anti pillen, maar voor deze keer heb ik hem 500 mg paracetamol gegeven. Een halfuur later knapte Luuk alweer op. Tegen de moeder van Roman zei ik dat ze hem in de gaten moest houden. Luuk had een topdag. Maar eenmaal weer thuis stortte hij in en heeft hij de rest van de week hangend en grieperig op de bank doorgebracht. Ik voelde me best schuldig.”

Lees ook – Oeps: moeder viert verjaardag zoontje (3) twee jaar lang op de verkeerde dag >

Moet van de dokter

Masja (30), moeder van Thijs (7) en Julian (2).

“O ja, het is winter en ja, mijn zoon loopt zonder sokken of gaat in een shirt met korte mouwen naar school. Ik weet dat het met min twee te koud is voor zomerkleding, maar het kind is zeven en enorm koppig. En ik heb geen zin meer in discussies. Dus als ik weer word aangesproken door andere moeders op het schoolplein omdat ze vinden dat Thijs te kouwelijk is gekleed, roep ik gewoon dat hij van de dokter geen sokken aan mag. Slaat ook nergens op, maar ben ik van het gezeur af.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)