Babykamer inrichten: welke spullen heb je allemaal nodig?

23.08.2021 12:06
kinderkamer trends 2022

Met het inrichten van de babykamer kun je helemaal losgaan, ineens lijken alle spullen handig en onmisbaar. Maar wat heb je nu écht nodig in de babykamer?

Een handig overzicht.

 

Onmisbare spullen voor de babykamer

Elke ouder weet: het internet staat vol handige babyspullen. Logisch dat je daar hartstikke hebberig van wordt. Maar voordat je je winkelmandje volgooit met onnodige spullen is het handig om te weten wat je écht nodig hebt voor de babykamer. Kun je daarna verder kijken naar leuke accessoires, zoals een vloerkleed of posters.

 

Wiegje of ledikant

Een babybedje is niet te missen. Maar dan is de vraag: kies je voor een wiegje of voor een meegroei-ledikant? Een ledikant is op de lange termijn een stuk goedkoper, omdat je hem flink wat jaren kunt gebruiken. Het voordeel van een wieg is het kleine formaat, waardoor je ‘m makkelijk kunt verplaatsen. Ook voelt je baby zich lekker veilig en geborgen. Wat je ook kiest: vergeet het beddengoed, zoals hoeslakens en dekentjes, niet. Op de babyuitzetlijst staan ook altijd twee kruiken.

 

Commode

Commodes voor in de babykamer zijn er in alle soorten en maten. Handig om op te letten: de hoogte, het formaat, de indeling en de opbergruimte. Voor het verschonen en aankleden van je baby heb je ook een aankleedkussen, een luieremmer, billendoekjes en hydrofiele doeken nodig.

 

Kledingkast

Die stapel – wat zeggen we: tassen vol! – babykleding die je kocht, moet je natuurlijk ergens kwijt. Een kledingkast heb je dus zeker nodig in de babykamer. Let bij het aanschaffen op de ruimte, de indeling én de veiligheid. Schaf ook wat hangertjes aan.

 

Lees ook
Praktisch én sfeervol: zo richt je een baby- of kinderkamer leuk in >

 

Raamdecoratie

Een te lichte kamer is voor niemand fijn, ook niet voor je baby. Goede gordijnen of jaloezieën zijn daarom onmisbaar in de babykamer. Er zijn nogal wat opties, dus kijk goed wat er bij jouw situatie en stijl past. Hoe groot is de kinderkamer? Heb je rechte of schuine ramen? Kies je voor iets opvallends, of juist neutraal? Kortom: genoeg om over na te denken.

 

Verlichting

Kies een plafondlamp mét dimmer, zodat het licht ’s nachts niet zo fel is tijdens het voeden. Voor wat subtieler licht kun je een paar kleine sfeerlampjes ophangen of neerzetten.

 

Babyfoon

Dat spreekt wel voor zich, toch? Kun jij héél even met de benen omhoog.

 

Voedingsstoel

Niet onmisbaar, maar wel erg fijn: een stoel om in te voeden. Wel zo prettig om, vooral middenin de nacht, even rustig te zitten als je borstvoeding geeft. Vul ‘m met zachte kussens voor wat extra comfort.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >