Dit zijn de fijnste dekens om je baby warm te houden

03.03.2021 11:12
dekens_om_baby_warm_te_houden

Omdat je baby z’n temperatuur nog niet zelf kan reguleren, is het belangrijk om hem – vooral bij koud weer – lekker warm te houden. En dan komen deze fijne dekens ongetwijfeld goed van pas.

De ideale temperatuur van een pasgeboren baby ligt tussen de 36,5°C en 37,5°C. Alles wat daar van afwijkt kan wijzen op een infectie, maar het kan bijvoorbeeld ook dat je je baby wat luchtiger of juist warmer moet kleden. Is de temperatuur van je baby….

  • Lager dan 36,0°C? Meet dan voor de zekerheid nog een keer. Als de temperatuur echt onder de 36 blijft, bel dan de verloskundige of huisarts en houd je baby warm.
  • Tussen 36°C en 36,5°C? Trek je baby wat warme kleding aan. Als de temperatuur na een tijdje nog niet is gestegen, neem dan contact op met de verloskundige of huisarts.
  • Tussen 36,5°C en 37,5°C? Dan is de temperatuur prima.
  • Tussen 37,5°C en 38,0°C? Trek wat kleding uit en meet de temperatuur na een halfuurtje nog een keer. Blijft hij nog steeds te hoog? Dan kan het zijn dat je baby verhoging heeft.
  • Hoger dan 38,0°C? Dan heeft je baby koorts. Niets per se ernstig, maar zorg er dan wel voor dat je baby voldoende drinkt. Kleed hem niet te warm en leg hem onder een lakentje. Bij aanhoudende koorts kun je hem afsponsen met lauwwarm water. Is de baby jonger dan acht weken? Neem dan contact op met de huisarts.

 

Lees ook
TOG-waarden: de richtlijn voor het toedekken van je baby >

 

MamaLoes

Een wiegdeken die zowel comfortabel, zacht als mooi is. De deken is daarbij voor de iets warmere dagen, de TOG-waarde bedraagt namelijk 0,9. Het materiaal is gebreid en is hierdoor ook nog eens een echte toevoeging voor de kinderkamer.
– Materiaal: 60% katoen, 40% acryl
– Afmetingen: 75 x 100 cm
– TOG-waarde is 0.9

Kopen

 

Cottonbaby

Deze wiegdeken is gemaakt van 100 procent katoen en is gebreid met een onderkant van hydrofiel katoen. Zacht, comfortabel en niet alleen geschikt voor in het wiegje, maar ook voor op de bank of in een autostoeltje. 
– Kleur: oudgroen
– Afmetingen: 75 x 90 cm
– Wasbaar op 40ºC

Ja, ik wil ‘m

 

Koeka Oslo

Deze deken is gemaakt van 100 procent katoen en gevoerd met teddy zodat je kind lekker op temperatuur blijft. En ligt hij er niet onder, dan is de deken ook nog te gebruiken als decoratie op de bank of slaapkamer.
– Afmeting: 140 x 200 cm
– Wasbaar in de wasmachine
– TOG-waarde: 3.0

Bestellen

 

Cangaroo

Een schattige deken met panterprint, gemaakt van zacht polyester fleece. Én lekker groot, zodat je ‘m fijn om je baby kunt wikkelen.
– Afmetingen: 75 x 105 cm
– Materiaal: 100% polyester
– Geschikt vanaf de geboorte

Kopen

 

Zaffiro

Deze deken van Zaffiro heeft een modern printje en is afgewerkt met een stijlvolle festonsteek. Ook is-ie dubbelzijdig te gebruiken. 
– Afmeting: 75 x100 cm
– Materiaal: 100% katoen
– Kan met de hand worden gewassen

Online te koop

 

MamaLoes

Onder dit gebreide wiegdekentje slaapt jouw baby ongetwijfeld als een roos. Hij is gemaakt van 100% katoen en is dus goed ademend en lekker zacht. 
– Afmetingen: 72 x 110 cm
– Wasbaar in de wasmachine op 40ºC
– Niet geschikt voor in de droger

In je winkelmandje

 

De gele flamingo

Dankzij de TOG-waarde van 1,0 en de witte kleur is dit een fijne deken voor de zomerse maanden. De deken heeft een mooie structuur die op golfjes lijkt en is daarnaast voorzien van een zachte teddyvoering zodat het een geborgen gevoel geeft en je baby lekker warm houdt.
– Wasbaar in de wasmachine op 30ºC
– Niet in de droger
– TOG-waarde 1,0

Bestel

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >