Hydrofiele luiers: dít kun je er allemaal mee doen

08.03.2021 09:31
hydrofiele-luiers

Op de uitzetlijst staan standaard hydrofiele luiers en als je slim bent, sla je er een grote voorraad van in. Want ze zijn niet alleen heerlijk zacht voor de gevoelige huid van je baby, maar ook op al déze manieren te gebruiken.

Als je zwanger bent en de lijst ziet van wat je allemaal moet aanschaffen, is de kans groot dat het je gaat duizelen. Misschien vraag je je af wat er met sommige dingen, zoals hydrofiele luiers, bedoeld wordt. Gelukkig ben je niet de enige. Wij leggen ’t je uit:

Een hydrofiele luier is eigenlijk de naam die vroeger vooral gebruikt werd. Tegenwoordig noem je het een hydrofiele doek – want heel simpel, dat is het: een doek. Hij is gemaakt van fijn geweven katoen of bamboe en neemt veel vocht op. Bovendien droogt hij lekker snel, omdat hij zo dun is.

Een hydrofiele luier kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Een kleine greep uit de mogelijkheden:
 

Luier

Tegenwoordig wordt een hydrofiele luier, ondanks zijn naam, niet vaak meer gebruikt als luier. Toch kun je dat wel doen, net als vroeger – scheelt een hoop wegwerpluiers.

Spuugdoek

De eerste paar maanden geeft je baby regelmatig wat melk terug, bijvoorbeeld bij een boertje. Wel zo fijn als het niet op je kleding terecht komt, dus gooi een hydrofiele luier op je schouder en je vangt de boel mooi op.

Poetsdoek

Begint je baby aan z’n eerste hapjes? Of laat je dreumes zijn melkfles of -beker op de vloer vallen? Hallo hydrofiel: even poetsen en de boel is weer schoon.

Slabbetje

Over eten gesproken: als je nog geen slabbetjes in huis hebt of die zitten nét in de was als je kind aan z’n oefenhapjes begint, dan trek je een hydrofiel uit de kast en houd je zijn nieuwe outfit (redelijk) schoon.
 

Handdoek

Na een badje of douchebeurt wikkel je je kind in een hydrofiele luier en leg je hem op de commode of bed om af te drogen. En dat laatste kun je ook perfect doen met een hydrofiel: ze zijn lekker zacht en dun, waardoor je heel handig alle plooitjes droog kunt maken.

Verschonen

Hydrofiele doeken zijn lekker licht en daarom perfect voor onderweg. Zorg dat je er altijd één of twee in je handtas hebt zitten, zodat je altijd een schone ondergrond hebt om je kind te verschonen.

Lakentje

Ook in de zomer biedt een hydrofiel uitkomst als je een blokje om gaat met de kinderwagen. Een deken is te warm, maar een hydrofiel geeft je baby net een fijne bescherming om een dutje te doen.

Vergeet ‘m ook niet te leggen onder het hoofd van je baby, zodat een onverwacht spuugje opgevangen wordt.

 

Inbakerdoek

Sommige pasgeboren baby’s zwaaien met hun armpjes en beentjes, waardoor ze zichzelf wakker maken of houden. Door hem in te bakeren kun je hem een veilig en geborgen gevoel geven. Daar heb je speciale inbakerdoeken voor, maar ook een hydrofiel doet de trick.

 

Lees ook:
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

Hydrofiele luiers bestaan in allerlei maten en met allerlei leuke prints. Moet je ze nog aanschaffen of wil je je voorraad aanvullen? Dit zijn de leukste modellen op een rij.

 

Dieren

Olifanten, zeehonden, leeuwen: is je kindje eenmaal wat ouder, dan kijkt-ie na het badderen z’n ogen uit met deze fijne hydrofielen van Meyco. Kun jij ‘m mooi even rustig afdrogen.

– 100% Katoen
– 70 x 70 cm
– Geschikt in de droger

Bestel ze hier

 

Blauw, geel, wit

Ga voor het leuke printje met autootjes of de blauwe doek met zwarte driehoekjes en cirkels. Liever een rustige effen doek, dan gris je de gele uit de kast.

– 60 x 60 cm
– Katoen
– Heet strijken

Bestel ze hier

 

Watermeloen

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar geloof ons: gewikkeld in deze leuke watermeloenen print is je baby nóg schattiger. Echt.

– 120 x 120 cm
– 70% bamboe, 30% katoen
– Inclusief watermeloen rammelaar

Bestel ‘m hier

 

XXL

Liever een XXL? Dan ga je voor dit prachtige doek van Mies & Co, die dankzij de speciale washing heerlijk zacht aanvoelen.

– 120 x 120 cm
– Drogen bij lage temperatuur
– 100% Katoen

Hier bestel je ‘m

 

Zomers

Deze vrolijke sinaasappels houden je goedgemutst, ook als je baby z’n dag niet heeft omdat z’n tandjes doorkomen

– 120 x 120 cm
– Tweelaags mousseline katoen
– Comfortabel voor de huid

Bestel de doek hier

 

Effen

Zoek je gewoon een simpele, effen hydrofiel, dan heb je met dit stapeltje meteen een voorraadje in huis voor een heel fijn prijsje.

– 70 x 70 cm
– 100% Katoen
– 6 stuks

Bestel ze hier

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >