Van mini naar maxi: 5 x het leukste meegroeiledikant

23.07.2021 19:57
meegroeibed ledikant

Een wiegje voor een paar maanden, een ledikant voor een tijdje en dan over naar een peuterbed. Dat geintje van die snel groeiende kinderen kost ouders een godsvermogen, dus kunnen wat praktische oplossingen in huis allerminst kwaad. Wat nou als je het ledikant en dat juniorbed combineert en kiest voor een meegroeiledikant?

Een meegroeiledikant is ideaal voor wie de inrichting van de kinderkamer een stukje efficiënter wil aanpakken. Wij deden vast wat voorwerk.

 

1. Leander meegroeiledikant ‘Whitewash’

Dit meegroeiledikant van het Deense merk Leander is een pareltje om te zien. Het prachtig rond gebogen hout in de kleur ‘Whitewash’ geeft het bedje een warme en tijdloze uitstraling. Dat tijdloze komt goed van pas, want het meubel moet maar liefst zeven jaar (!) mee. Het bedje is in hoogte verstelbaar en is om te bouwen van ledikant van 120cm tot juniorbed van 150cm. Meegroeimatras los verkrijgbaar.
– 95x70x120cm (HxBxL, met ombouwkit tot 150cm)
– Ook in hoogte verstelbaar
– Gemaakt van beukenhout

Ja, dit prachtige meegroei ledikant krijgt een plekje op de kinderkamer

 

2. Quax ‘Flow Bed in Clay & Oak’

Het Quax ‘Flow Bed’ in de kleur ‘Clay & Oak’ is met z’n natuurlijke uitstraling helemaal on trend. Ook dit bed is volledig om te vormen van ledikant naar peuterbed, maar blijft daarbij wel dezelfde lengte, matrasmaat 140cm. Het ledikant is daarnaast voorzien van een in hoogte verstelbare bodem. Het plaatje compleet maken? Het bed is prachtig te combineren met de andere ‘Clay & Oak’-kleurige meubels uit de Flow-collectie. 
– 144x75x92cm (LxHxB)
– Gemaakt van melamine en massief beukenhout
– Exclusief matras

Wauw, dit stijlvolle bedje is precies wat ik zocht

 

Lees ook
Een bed om van te dromen: shop de mooiste junior-dekbedovertrekken

 

3. Sebra ‘Kili’ meegroeibed

Een echte klassieker onder de kinderbedjes is de ‘Kili’ van het Deense merk Sebra, een ontwerp uit 1942. Dit stijlvolle meegroei ledikant biedt je kind een fijn plekje om te slapen vanaf de geboorte tot ongeveer 7 jaar. Het 120cm lange ledikant heeft een verstelbare bodem die je zodra je kindje wat beweeglijker en groter wordt kunt laten zakken. Bij een volgende stap kunnen de zijhekjes eruit, om het bed als laatste uit te schuiven tot 150cm. Verkrijgbaar in prachtige neutrale kleuren.
– 110-155x70x90,5cm (LxBxH)
– Gemaakt van hoogwaardig materiaal
– Exclusief matras

Dit bedje is helemaal wat ik in gedachten had

 

4. Rotan ledikant ‘Paul’ van Bermbach

Het is rotan wat de klok slaat dezer dagen en ook (lees: met name) menig kinderkamer ontkomt niet aan deze trend. Dit handgemaakte meegroeibedje van dit natuurlijke en zeer duurzame materiaal zal dé eyecatcher van de kinderkamer zijn. Het heeft een zwart stalen frame en prachtig hand gevlochten spijlen, bij elkaar gehouden door stevige leren riempjes. Bedje ‘Paul’ van het Duitse merk Bermbach is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer zes jaar. 
– 142x74x90,8cm (LxBxH)
– Met leren details
– Exclusief (ecologisch) matras (130x70cm)

Hebben! Dit bedje is een ware droom voor in de kamer van mijn kleine

 

5. Nobodinoz ‘Pure Line’ meegroeibed

Modern met een retro randje is dit waanzinnig mooie meegroeiledikant van Nobodinoz. Het ontwerp uit de ‘Pure Line’-collectie is gemaakt van robuust Amerikaans eikenhout en kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot ongeveer zeven jaar. Als bedje althans, want dankzij de mooie ombouwset – waarmee alle hoge hekjes worden vervangen voor lage – is het bedje ook daarna nog geweldig leuk als sofa in de kinderkamer of -hoek in huis.
– 145x75x90 (LxBxH)
– Matrasbodem verstelbaar in twee standen
– 4 kleuren strips meegeleverd om de uitstraling van het bed iets te veranderen

Van dit bedje gaat mijn kind járen plezier hebben

 

Op zoek naar een opvolger voor een gewone ledikant? Wij speurden ook naar meegroei-juniorbedden die je omtovert tot eenpersoonsbed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >