Het was de grote wens van Kateri en Jay Schwandt uit Michigan om na dertien zoons (variërend van 2 tot 25 jaar) éindelijk een dochter te mogen verwelkomen, maar nee hoor: Kateri beviel opnieuw van een jongen.
Lees verder onder de advertentie
De baby werd vijf dagen te vroeg geboren, weegt 3700 gram en is 53 centimeter lang. Het belangrijkste: hij is kerngezond.
‘We geven de hoop op’
Bij hun eerste kinderen wilde het stel nog wel weten of het een jongen of een meisje zou worden. Bij de laatste bevallingen durfden ze er niet meer naar te vragen. “Een jongetje of meisje doet er eigenlijk niet toe, maar na dertien gezonde zonen werd het in ons mannenhuishouden toch hoog tijd voor een meisje”, vertelt Kateria aan de zender Woodtv. Jay vervolgt: “We hebben het nu veertien keer geprobeerd, dus geven de hoop op een meisje maar op.”
Of er nog een vijftiende kind aankomt? Als het aan Jay ligt niet, maar volgens zijn vrouw nam hij in 2015 hetzelfde besluit na de geboorte van zoon nummer dertien. Kateri: “Een huishouden met veertien kinderen vind ik geen enkel probleem. Het is druk, maar ik merk eigenlijk weinig verschil tussen drie of veertien…”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.