Stel krijgt na dertien zoons opnieuw… een jongen

20.04.2018 03:20
stel-na-dertien-zoons-opnieuw-jongen

Het was de grote wens van Kateri en Jay Schwandt uit Michigan om na dertien zoons (variërend van 2 tot 25 jaar) éindelijk een dochter te mogen verwelkomen, maar nee hoor: Kateri beviel opnieuw van een jongen.

De  baby werd vijf dagen te vroeg geboren, weegt 3700 gram en is 53 centimeter lang. Het belangrijkste: hij is kerngezond.

 

‘We geven de hoop op’

Bij hun eerste kinderen wilde het stel nog wel weten of het een jongen of een meisje zou worden. Bij de laatste bevallingen durfden ze er niet meer naar te vragen. “Een jongetje of meisje doet er eigenlijk niet toe, maar na dertien gezonde zonen werd het in ons mannenhuishouden toch hoog tijd voor een meisje”, vertelt Kateria aan de zender Woodtv. Jay vervolgt: “We hebben het nu veertien keer geprobeerd, dus geven de hoop op een meisje maar op.”

 

Lees ook
‘Wat als ik mijn dochter (2) na de geboorte van haar broertjes niet genoeg aandacht kan geven?’ >

 

‘Ik merk weinig verschil’

Of er nog een vijftiende kind aankomt? Als het aan Jay ligt niet, maar volgens zijn vrouw nam hij in 2015 hetzelfde besluit na de geboorte van zoon nummer dertien. Kateri: “Een huishouden met veertien kinderen vind ik geen enkel probleem. Het is druk, maar ik merk eigenlijk weinig verschil tussen drie of veertien…”

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >