Kersverse ouderblunders: ‘De bezorger wist niet waar hij moest kijken toen ik de deur open deed’

09.08.2023 23:32
Bezorger ouderblunder Beeld: Getty Images

Slapeloze nachten, een kort lontje en brainfog: eenvoudiger om een kersverse ouder-blunder te begaan kan het bijna niet worden.

Kelly (36), moeder van Bohdi (1,5 jaar):

“Ik heb Bodhi altijd op verzoek gevoed, aan de borst kon ik hem ook goed troosten. Soms was hij na een paar slokjes alweer tevreden. Zo ook toen ik de bel hoorde gaan, omdat er een pakket werd bezorgd. Ik legde Bodhi in de box en liep door naar de gang.

Toen ik de voordeur opende, zag ik de ogen van de bezorger steeds groter worden. Hij wist niet waar hij moest kijken. Dat snapte ik toen ik ontdekte dat mijn borst nog bloot uit mijn bloes hing. Heel even schoot door mij heen dat ik wilde uitleggen hoe het zat. Maar ik besloot dat zwijgen en lief lachen de beste oplossing was.”

Vergeten

Maud (34), moeder van Tim (6) en Ivy (6 maanden):

“Na een dag vol vergaderingen op kantoor kwam ik met het zweet op mijn bovenlip op de crèche aangereden. Bleek de Maxi-Cosi nog thuis te staan. Op de achterbank van mijn auto stond nog een rieten mandje dat ik eigenlijk naar de kringloop had willen brengen, Ivy paste er nog net in. Dan maar zo mee.”

Lees ook – Heerlijke papa-blunders: ‘Ik heb de afkeurende blikken in de speeltuin maar genegeerd’ >

Stoom afblazen

Elise (33), getrouwd met Maarten (38) en moeder van Lieve (5 maanden):

“De combinatie van hormonen en slapeloze nachten na de geboorte van Lieve zorgden op den duur voor een kort lontje. Dus toen mijn goede vriendin Yvette met haar gezin langskwam, parkeerde ik Lieve beneden bij de mannen en nam Yvette met een smoes mee naar de babykamer.

Ik moest even stoom afblazen en ging helemaal los over Maarten. Dat hij zo lekker naar z’n werk ging overdag, dat ik ook weleens vrij wilde zijn van zorgen, wassen, voeden, verschonen, sussen en ga zo maar door. Yvette knikte begripvol, als ervaren moeder wist ze exact waar ik het over had.

“Ik moest even stoom afblazen en ging helemaal los over Maarten”

Opgelucht liepen we na tien minuten naar beneden. Dat fijne gevoel duurde overigens niet lang want toen ik in de keuken de borrelplank wilde klaarmaken, zag ik tot mijn schrik het lampje van de babyfoon branden, die had al die tijd aangestaan. De mannen repten met geen woord over mijn relaas, maar hun blikken zeiden genoeg: een mix van medelijden en een ingehouden lach. Ik schaamde me kapot.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.