Heerlijke papa-blunders: ‘Ik heb de afkeurende blikken in de speeltuin maar genegeerd’

11.07.2023 13:41
blunder geld overgemaakt Beeld: Unsplash

Ouders zijn soms superhelden en soms zijn het vermoeide wezens die in een poging om alle ballen in de lucht te houden weleens een steekje laten vallen.

Ruud (35), vader van Inez (3) en Loïs (1):

“Ik was met onze dochters in een speeltuin en appte een gezellige foto naar mijn vrouw, die met haar vriendinnen ergens zat te borrelen. Ik kreeg alleen maar smileys terug, gevolgd door de vraag waarom ik Inez in een babyjasje van Loïs had gehesen. Ik vond het wel krap zitten en kreeg de rits ook amper dicht, maar in de haast had ik er gewoon eentje van de kapstok gevist. Ik heb de afkeurende blikken van andere ouders in de speeltuin maar genegeerd.”

Versiertruc

Daan (44), vader van Julie (9) en Rosa (7):

“Als vers gescheiden vader stond ik op een festival te flirten met een meisje achter de bar. Ik bestelde een rondje bier voor mijn vrienden en legde een handvol muntjes neer. Ze proestte het uit. Want tussen die muntjes lagen allemaal roze elastiekjes en speldjes van de meiden. Die zaten nog in mijn zak. Met een knipoog gaf ze me mijn bier aan en zei: ‘Veel plezier papa.’ Ik kon er zelf ook hard om lachen.”

Lees ook – Playdate-blunder: ‘Weer moest ik zijn moeder bellen om excuses aan te bieden’ >

Lekker warm

Kelly (36), moeder van Esmay (12) en Stijn (10):

“Ik ben – toen ik hoogzwanger was van Stijn – van de bank gerold van het lachen toen mijn man thuiskwam nadat hij was gaan tanken. ‘Je raadt nooit hoe ik naar het tankstation ben gegaan’, zei hij. Droog antwoorde ik: ‘Met de auto neem ik aan?’ Hij klapte ondertussen ook dubbel van het lachen en wees naar zijn voeten. Pas toen zag ik het: hij had zijn knalgele klompensloffen nog aan.”

Extra schermtijd

Alexander (36), vader van Joram (3):

“In de supermarkt liep Joram linea recta naar het videoscherm. Een filmpje kijken is immers leuker dan boodschappen doen met je vader. Pas toen ik met tassen vol thuiskwam en mijn vrouw vroeg waar Joram was, had ik door dat ik hem niet mee had genomen. Ik ben nog nooit zo snel terug geweest in de winkel. Hij zat overigens braaf en nietsvermoedend voor het scherm.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.