Tot half twaalf in pyjama, geen reistijd, minder rennen en vliegen: er zitten best wat voordelen aan thuiswerken. Maar ook genoeg nadelen (lees: gillende kinderen, ongezellig, veel afleiding). Wat vinden jullie fijner? We vroegen het op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
De meningen lopen uiteen.
Simone: “75% thuis/25% kantoor zou ik ideaal vinden.”
Brigitte: “Combinatie is het beste; thuiswerken is ideaal met ophalen van kinderen etc, maar voor het sociale contact is kantoor weer veel fijner dan de zolderkamer.”
Norma: “Liever thuis, op kantoor krijg is veel te veel prikkels binnen die ik niet altijd kan wegfilteren. En thuiswerken scheelt mij ook reistijd die ik weer aan andere dingen kan besteden.”
Linda: “Het fijnst werk ik op kantoor. Ik heb thuis helaas geen aparte werkkamer en zit met 2 beeldschermen aan de eettafel. Ik kan me minder goed concentreren omdat ik mezelf enorm in de weg zit. Het kletspraatje met collega’s, de werkomgeving en er gewoon even uit vind ik heel fijn. Thuis zit ik in m’n joggingpak, zonder make-up. Als ik naar m’n werk ga tut ik me altijd op en heb ik gewoon kleren aan voor op kantoor. Yes doe mij maar kantoor!”
Lilian: “Thuis! Veel rustiger en ik kan veel beter geconcentreerd werken! En overleg via teams gaat prima en dan heb ik alsnog contact met collega’s! Win-win!”
Suzanne: “Kantoor gaat veel beter… Thuis voel ik mij verantwoordelijk voor het huishouden en andere zaken. Leidt te veel af.”
Annemarie: “Ik ben blij dat ik flexibel thuis kan werken, maar werk wel het liefst op kantoor. Dan kan ik me meer focussen op mijn werk. Bovendien vind ik het contact met mijn collega’s erg prettig.”
Kelly: “Laat mij maar lekker naar kantoor gaan! Beetje mensen om me heen. Sociale contacten, gezelligheid. Daar haal ik veel meer energie uit dan de hele dag alleen boven in mijn slaapkamer achter mijn bureau te zitten.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.