Thuiswerken is fijner dan op kantoor: dít vinden jullie

22.02.2022 09:53
succesvol thuis werken ouders dit de oplossing

Tot half twaalf in pyjama, geen reistijd, minder rennen en vliegen: er zitten best wat voordelen aan thuiswerken. Maar ook genoeg nadelen (lees: gillende kinderen, ongezellig, veel afleiding). Wat vinden jullie fijner? We vroegen het op Facebook.

De meningen lopen uiteen.

 

  • Simone: “75% thuis/25% kantoor zou ik ideaal vinden.”
  • Brigitte: “Combinatie is het beste; thuiswerken is ideaal met ophalen van kinderen etc, maar voor het sociale contact is kantoor weer veel fijner dan de zolderkamer.”
  • Norma: “Liever thuis, op kantoor krijg is veel te veel prikkels binnen die ik niet altijd kan wegfilteren. En thuiswerken scheelt mij ook reistijd die ik weer aan andere dingen kan besteden.”
  • Linda: “Het fijnst werk ik op kantoor. Ik heb thuis helaas geen aparte werkkamer en zit met 2 beeldschermen aan de eettafel. Ik kan me minder goed concentreren omdat ik mezelf enorm in de weg zit. Het kletspraatje met collega’s, de werkomgeving en er gewoon even uit vind ik heel fijn. Thuis zit ik in m’n joggingpak, zonder make-up. Als ik naar m’n werk ga tut ik me altijd op en heb ik gewoon kleren aan voor op kantoor. Yes doe mij maar kantoor!”

 

Lees ook
‘Thuiswerken maakte me hechter met mijn kinderen dan ooit’ >

 

  • Lilian: “Thuis! Veel rustiger en ik kan veel beter geconcentreerd werken! En overleg via teams gaat prima en dan heb ik alsnog contact met collega’s! Win-win!”
  • Suzanne: “Kantoor gaat veel beter… Thuis voel ik mij verantwoordelijk voor het huishouden en andere zaken. Leidt te veel af.”
  • Annemarie: “Ik ben blij dat ik flexibel thuis kan werken, maar werk wel het liefst op kantoor. Dan kan ik me meer focussen op mijn werk. Bovendien vind ik het contact met mijn collega’s erg prettig.”
  • Kelly: “Laat mij maar lekker naar kantoor gaan! Beetje mensen om me heen. Sociale contacten, gezelligheid. Daar haal ik veel meer energie uit dan de hele dag alleen boven in mijn slaapkamer achter mijn bureau te zitten.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram