Slaapgebrek, peuterdriftbuien en bergen vuile was: hét recept voor een barslecht humeur. En daar kun je de hele dag in blijven hangen, maar je kunt er ook wat aan doen. Bijvoorbeeld met onderstaande tips.
Lees verder onder de advertentie
1. Doe een keer alles anders
Waar je jouw goede humeur aan te danken hebt? Aan dopamine. Dit hormoon komt onder andere vrij als je verliefd bent, in een hangmat in de zon ligt én als je nieuwe ervaringen opdoet. Doe daarom een keer alles (of nou ja, wat die dag mogelijk is) anders en je zult merken dat je hier best wat geluksmomenten uithaalt.
Lees verder onder de advertentie
2. Praten
En dan niet met de buurvrouw die klaagt over de hele wijk, maar met je beste vrienden bijvoorbeeld. Soms kunnen zij dingen van een andere kant benaderen – en gedeelde zorgen zijn immers halve zorgen.
3. Brievenbakmethode
Geen zin om te praten? Schrijf je probleem dan op een papiertje en doe dit in een brievenbak of lade. Na een week, maand of desnoods een jaar haal je ‘m er weer uit en kijk je of alles werkelijk echt zo zwaar was als het leek. In sommige gevallen blijkt dat dingen met de tijd zijn opgelost.
Hierbij mag je iedere dag een halfuur flink piekeren over je probleem. Bekijk je problemen van verschillende kanten en maal tot je er scheel van ziet. Het doel hiervan is dat je de rest van de dag zorgeloos bent.
5. De kinderbril
Probeer de wereld eens door een kinderbril te bekijken. Klinkt misschien ingewikkeld, maar het enige wat je hoeft te doen is meer oog te hebben voor kleine dingen – al is dat op het moment dat je peuter hysterisch over de supermarktvloer rolt misschien wat lastig, maar toch het proberen waard.
Lees verder onder de advertentie
6. Lijst opstellen
Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een sombere bui blijven hangen, soms even niet kunnen verzinnen wat een leuke afleiding voor hen zou zijn. Het helpt om van te voren een lijst op te stellen met dingen waar je plezier in hebt. Noteer gerust 40 tot 50 dingen. Als je in een dip zit, kun je deze lijst erbij halen en er iets uitkiezen.
En dan hoef je echt niet gelijk de marathon in Rotterdam te lopen. Met deze sporten, die je overigens gewoon lekker thuis kunt doen, kom je al een heel eind.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms denk je dat je alles al voelt en weet tijdens je zwangerschap. Maar niets bereidt je voor op de onverwachte emoties die kunnen opduiken als anderen zich ineens mengen in iets dat voor jou zo persoonlijk voelt. Zoals het kiezen van de voornaam van je kind.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten.